Most őszintén, ez nem jött be!
Danny Steinmann kissé csalódást okozott, hiszen ez nem horrorfilm volt, csak egy misztikus thriller, hiszen a horror elemek hiányoztak belőle...
Sajnos, már a kezdésnél sem bizakodtam, és ténylegesen nem csalódtam, mármint pozitívan, csak egy dolog volt, ami kissé feldobott a filmmel kapcsolatban, az Jennifer (Barbara Bach) karaktere volt, legalább a különleges szépségével elvarázsolt...
A film képi világával, helyszínekkel, zenei taktusaival igazán nem volt nagy baj, csak a film tempója lassú és erőltetett, a maszkok nagyon röhejesek voltak, mintha visszamentünk volna az időben, és kissé a karakterek is, mint Sydney Lassick és Lelia Goldoni, mintha egy öregek otthonából léptek volna elő...
A lassú tempó sajnos végigkíséri az egész filmet, és egyfajta letargikus hangulatba kergeti a nézőjét!
A sztorija is nagyon egyszerű, és sajnos ezerszer látott, nagyon elcsépelt történet, ha közben becsuktam volna a szemem, akkor is a hangokból tudtam volna, mi történik, és ez fordítva is igaz, simán hang nélkül is végig lehetett volna nézni, akkor sem ért volna hatalmas trauma!
Michael J. Lewis a zenéért felelt, és Roberto A. Quezada az operatőre voltak a filmnek, de sajnos ők is erősen közepesen „dolgoztak” a filmen...
Néha voltak kissé röhejes részek, mint mikor a kastélyban Vickit (Lois Young) a sáljával berántja a pincébe a szellőzőn keresztül „Junior” Keller (Stephen Furst), aki szerencsétlen, egy olyan gumi maszkban „szörnyeskedett”, mint amilyeneket a falusi búcsúkban lehetett venni anno!
Sajnos, ez a film ennyit adott, de túléltem!
Az IMDb-n 2300 véleményezés után 5,2/10-es, a TMDB-n 52 értékelést követően 50%!
Nálam három csillag és 44%!
Semmi több!
Töltött pizza és egy kis energiaital...

54 The Unseen (1980)
Három újságírónő éjszakára egy olyan házban találja magát, aminek a pincéjében egy ellenséges lény lakozik… több»
Szereplők: Stephen Furst, Barbara Bach, Sydney Lassick, Karen Lamm, Lelia Goldoni