2024.02.16 08:00 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Nem kell megállni! Vagy meghalsz!

Néha csodálkozom, milyen filmeket nem láttam még, és milyen jól teszem néha, hogy kutakodom kissé utánuk...

Willem Dafoe amúgy is nagyon nagy kedvenc, szeretem a filmjeit, plusz Kathryn Bigelow ha valamit jól csinál, azt tényleg érdemes megnézni!

Igaz, jelen esetünkben együtt készítette Monty Montgomeryvel.

Egy klasszikus „road movie”-t látunk, drámai végkifejlettel, de ne rohanjunk ennyire előre...

Nowheresville, Georgia, egy koszos, poros, ámde csendes kisváros, Daytona felé valahol félúton...

The Loveless, avagy A szeretet nélküli...

Motorok zaja tölti be a csendes kisváros csöndjét, ahogy a daytonai versenyre igyekvő motoros banda beesik a kisvárosba, hiszen az egyik motor rakoncátlankodik, kénytelenek megjavíttatni. Hurley (Phillip Kimbrough) pedig szereti a motorját, így kénytelen megállni, így a banda is pihen egy napot, míg a motort a szervizben megcsinálják...

Hatalmas a zaj, a motorosok szórakoznak, kiabálnak, zajonganak, a kisváros lakói viszont ettől nagyon feszültek lesznek, főleg az egyik helyi hangadó, Tarver (J. Don Ferguson) majd felrobban a dühtől. Ám a motorosok isznak és buliznak tovább, nem nagyon érdekli őket Tarver dühe...

Nemsokára megjelenik a helyi szépség, Tarver lánya, Telena (Marin Kanter) egy csodálatos nyitott Corvette sportkocsival a helyi szerviz előtt.

Hamar összebarátkozik Vance-val (Willem Dafoe), és mivel a motorosok megkérik, piát vesz nekik. Majd annyira összegabalyodnak, hogy kivesznek egy motelszobát, és hatalmas szexcsatába kezdenek!

De az apa rájön, hogy a hotelban vannak, és töltött fegyverrel rájuk tör, majd erőszakosan kirángatja a félmeztelen lányt a szobából!

De itt még jócskán nincs vége a történetnek...

Tarver és néhány motoros egy kis autós üldözésbe kerülnek, ahol Tarver és lánya, Telena lesodródnak az útról, és Telena könnyebben megsérül az ütközéstől.

Később a helyi bárban Augusta, egy helyi bomba nő (Elizabeth Gans) kissé spiccesen elkezd egy vadító sztriptízt!

Majd ismét Tarveré a főszerep, aki arra biztatja Sidet (Bob Hannah), a bátyját, hogy bújjanak el az út mentén, és ahogy ott elmennek, lőjék le őket...

De most már a helyiek és a motorosok összecsapnak, nagy verekedés tör ki a belső helyiségben, majd hirtelen lövések hangzanak el kintről. Mindenki azt hiszi, hogy a motorosok lőttek, de kirohanva azt látják, hogy Telena lőtte le az apját, és elmondja, hogy azért, mert már születésétől fogva bántalmazza az anyját, és neki is pokol az élete.

Vance csendben ül a motorján, cigizik, és látja, hogy a lány ugyanazzal a pisztollyal csendben fejbe lövi magát...

A motorosok szó nélkül felülnek a paripáikra, és elmennek a városból...

Nahát nagyjából ennyi!

Igazándiból egy modern „western” drámai felütéssel...

Újat nem ad, de amiről szól, azt kegyetlen nyerseséggel és őszintén adja!

A műfaj szerelmeseinek kötelező darab!

Az IMDb-n 2800 vélemény után 6,1/10-es, a TMDB-n 42 szavazat után 60%, nálam pedig 72% és négy csillag!

Saláta, kis sonka és a kedvenc fotelem...

dráma

Mindig legyél úton, tartják a motorosok! De sajnos ezt nem mindenki tartja be. Egy motoros banda megáll egy déli kisvárosban, miközben a Daytonai versenyekre mennek. több»

2