2022.03.31 13:44 Yosihiro Olvasottság: 173x
2

Egy időutazás játéka

Én nem szeretném a szereplőkkel vagy más filmekkel ezt az alkotást összehasonlítani. Amit el tudok mondani erről röviden, az az, hogy ugyan igen elcsépelt lett, és a színészi teljesítmények sem emelkedtek a magasba, de mégis tud annyit adni a film, hogy azt mondjuk rá: átlagos egyszer nézhetős.

Mire alapozom ezt az átlagos dolgot? Szerintem a forgatókönyv nem éri el a jó szintet, abban biztosan van kivetni való. A szereplők játéka pedig hol megüti a szintet, hol pedig na, hadd ne mondjam, kritikán aluli. Egyedül a látványért és a zenéért tudnék jót adni erre a filmre. Annyira, de annyira többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből, hogy én írtam volna egy háromrészes sorozatot is. Hiszen belecsöppenünk a "jelenbe", jövőbe, és se füle, se farka, majd nagy nehezen kiderül, hogy egy lány miatt indul az időutazás, aztán átváltunk már magára az időutazásra, szóval hú, töröltem meg a homlokom a film felénél.

Egy időutazás játéka

Próbálták az érzelmeket belecsempészni, és valami táptalajt adni az egésznek, de nem sikerült, és marad a lagymatag, átlagos film, ahol pár poén és némi kockaság mellett kapunk egy sci-fi vígjátékot. Olyan, mintha összecsapták volna a forgatókönyvet, és mindent besűrítettek ebbe a közel száznegyven percbe. A filmnek ugyan volt dinamikája és lendülete, de ahogy az érzelmi részekhez érünk, szinte megáll az idő. Az akciójelenetekben is van kivetnivaló, de igazából arra mondhatjuk, hogy jó lett.

Összességben a forgatókönyv gyenge, a szereplők nem tudnak adni a filmhez, és néhol túl is játsszák azt. A hangi és képi effektusok jók. Semmiképpen nem tudom megadni a négy csillagot, így marad a három. Kár a szereplőkkel bajlódni, hiszen vártunk valamit a filmtől, és igazából nem azt kaptuk, amit elvárnánk, hanem jóval kevesebbet. Nem értem, miért nem akartak ebből többet kihozni, hiszen maga az alaptörténet jó. A humor része pedig néhol egészen jól sikerült. Az igazi szerelem érzése pedig valahol elveszett a filmben, pedig lehetett volna ezt még fokozni. Azért, hogy írjak valami jót is, a technikai kütyük és harci jelenetek egész nézhetőek lettek. Nem kerül be a film a klasszikusok közé, de egyszer még meg lehet nézni, kikapcsolódásnak elmegy, többször már uncsi lenne. Üdv, Yosi

akció | sci-fi

Egy férfi visszautazik a múltba, ahol találkozik gyerekkori önmagával. A párosnak meg kell találnia édesapjukat, aki történetesen az időutazás lehetőségein kísérletezik. De... több»

2