2017.12.30 15:08 Artemisia Olvasottság: 146x
5

Harc a dzsungelben

Tökéletesen ötvözi az drámai,akció és kaland elemeket,de a dráma dominál, Jaguár Mancsot a családja és az otthona iránti szeretete motiválja. A film érzékletesen ecseteli a szenvedéseket és megpróbáltatásokat,amit a törzsnek és Jaguár Mancsnak kell kiállni, ami miatt eléggé nyomasztó a hangulata, különösen az emberek feláldozása és a menekülési "játék" volt számomra megrázó. Látvány tekintetében minden a helyén a van, a környezet,a falú,a bennszülöttek sminkje és jelmeze,az ékszereik,a hajviseletük, a maja város, a fegyverek,a csapdák,a szóhasználat, mind-mind erősítik az atmoszférát és a valószerűséget.A fényképezés nagyszerű, megragadja az egyébként gyönyörű dzsungel szépségeit. A forgatókönyv nagyon feszes, még fel sem ocsúdunk az egyik izgalomból, már jön is a másik, pl.: SPOILER!!! Jaguár Mancs előtt több embert lefejeznek, még azon aggódunk hogy hogyan menekül meg, de pár másodperc múlva már az életéért fut egy véres mezőn,miközben nyilak és lándzsák röpködnek körülötte.Még azon agyalunk, hogy sikerül-e elmenekülnie az üldözők elől, de ő közben már egy jaguár elől fut, még 3 embert el kell intéznie,de a gödör már félig megtelt vízzel és beindult a szülés...

SPOILER VÉGE!!! Mozgalmas élmény a film megnézése, különes a maja városbeli üldözők előli meneküléstől érdekes, hiszen innentől nemcsak a látható, képi-fizikai elemekkel való küzdelemről van szó, hanem lélektani harcról is, hiszen két mindent elsöprő szenvedély feszül egymásnak ; Jaguár Mancsnak menekülnie kell, hogy megmenthesse a veremben rekedt családját és megvédje szülőföldjét, a maja harcost pedig vadászként hajtja utána a bosszú vágy, kamaszkorú fia meggyilkolása után. 2 óra tömör feszültség és dráma, mindez egy egzotikus hangulatú thrillerrel karöltve, mindenkinek ajánlott.

87 Apocalypto  (2006)

akció | dráma | kaland | thriller

A közép-amerikai dzsungelben békében él egy törzs Jaguár Mancs törzsfő vezetése alatt, míg maja harcosok rá nem támadnak a falujukra. Sokukat megölik, a többieket... több»

5