Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86
Filmadatlap
 
27
Szereplők
42
Vélemények
80
Képek
1
Videók
Apocalypto
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 22.

legújabb vélemény

Nagyszerű,véres,de mindenképpen megindító mozi ! Jó volt látni ezt a tőlünk idegen kúltúrát is. Ott mennyit ér az élet,és mennyit a szabdság! Kötelező darab.

 
Artemisia   2017. 12. 30.

Harc a dzsungelben

Tökéletesen ötvözi az drámai,akció és kaland elemeket,de a dráma dominál, Jaguár Mancsot a családja és az otthona iránti szeretete motiválja. A film érzékletesen ecseteli a szenvedéseket és megpróbáltatásokat,amit a törzsnek és Jaguár Mancsnak kell kiállni, ami miatt eléggé nyomasztó a hangulata, különösen az emberek feláldozása és a menekülési "játék" volt számomra megrázó. Látvány tekintetében minden a helyén a van, a környezet,a falú,a bennszülöttek sminkje és jelmeze,az ékszereik,a hajviseletük, a maja város, a fegyverek,a csapdák,a szóhasználat, mind-mind erősítik az atmoszférát és a valószerűséget.A fényképezés nagyszerű, megragadja az egyébként gyönyörű dzsungel szépségeit. A forgatókönyv nagyon feszes, még fel sem ocsúdunk az egyik izgalomból, már jön is a másik, pl.: SPOILER!!! Jaguár Mancs előtt több embert lefejeznek, még azon aggódunk hogy hogyan menekül meg, de pár másodperc múlva már az életéért fut egy véres mezőn,miközben nyilak és lándzsák röpködnek körülötte.Még azon agyalunk, hogy sikerül-e elmenekülnie az üldözők elől, de ő közben már egy jaguár elől fut, még 3 embert el kell intéznie,de a gödör már félig megtelt vízzel és beindult a szülés... SPOILER VÉGE!!! Mozgalmas élmény a film megnézése, különes a maja városbeli üldözők előli meneküléstől érdekes, hiszen innentől nemcsak a látható, képi-fizikai elemekkel való küzdelemről van szó, hanem lélektani har... több»


 
Szilonka   2017. 05. 25.

Nagyon látványos és izgalmas film, egy csodás környezetben. Eléggé felkavaró a története, engem leginkább az indított meg, amikor rajtaütnek a törzsön. Remek film.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 20.

Megfogott. Jól megragadták a kultúra bemutatását. A sminkesek és a kosztümösök munkája viszi a filmet előre. Nagyon tetszett a látványvilág és az is hogy minél korhűbben próbálták bemutatni a kort. A vége kaotikus és nagyon izgalmas. Nekem tetszett.

 
TomÁcs   2018. 04. 15.

Besorolását tekintve bajban vagyok, mert kalandfilmhez képest túl erőszakos. Nagyon jól építkezik a film, gyönyörűek a helyszínek, kicsit a természetben érzi magát a néző.

 
VvV   2018. 11. 17.

Picit véres történet, de nagyon izgalmas film. Néhány óra történését meséli el.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

A stílust nagyon eltalálták a készítők. Nem voltak túlerőltetve a szerepek. Sok minden történik benne, minimális párbeszédek vannak benne. Megindító történet.

Rudy Youngblood

A film összbevétele 120 654 337 dollár volt (imdb.com).

 

Rengeteg amerikai őslakos, köztük sok latin-amerikai etnológus is bírálta a filmet. A maja tudományok terén dolgozók pedig az időbeli eltolódás és a sok történelmi hiteltelenség miatt fogalmaztak meg kritikát a filmmel kapcsolatban.

(Sabnock Sanatory )
 

A filmben a jukaték-maja nyelvet beszélik.

(Artemisia )
 

A Jaguár Mancs szándékozott kivégzésén történő napfogyatkozást még aznap éjjel telihold követi,amely csillagászatilag lehetetlenség; napfogyatkozások ugyanis csak újhold idején lehetnek.

(Artemisia )
 

Mel Gibson a 2006-os World Trade Center főszerepét utasította vissza, hogy megrendezhesse ezt a filmet.

(magyaristvan)
 

A film moziposzterén a menekülő Közép Szem van és nem Jaguár Mancs.

(magyaristvan)
 

Mel Gibsont kamaszkorában valaki úgy csúfolta: „majdnem”, melyet nagyon nehezen viselt a színész-rendező. Ezért adta ezt Jaguár Mancs szájába, mikor az szitkozódik fogva tartóira.

(SódóGA)
 

A forgatás során Dél-Mexikón óriási áradás söpört végig, ami egymillió embert tett hajléktalanná. A forgatócsoport mindent megtett, hogy segítsenek a bajbajutottaknak.

(SódóGA)
 

Sok szereplő valóban maja törzsből származik, semmilyen színészi tapasztalatuk nem volt. A beteg lány, aki átkot szór a foglyok érkezésekor, egy hétéves kislány, aki egy földtalapzatos viskóban élt egy a forgatási helyszínhez közeli faluban.

(SódóGA)
 

Jaguár Mancs vízeséses jelenetét tízszer vették fel, de nem a vízesésnél. Rudy Youngblood Veracruzban ugrott le egy 15 emeletes épületről, ezt a felvételt manipulálták digitálisan. Amikor Mel Gibson bevallotta neki, mennyire félne egy ilyen ugrástól, az addig bátorította Gibsont, amíg le nem győzte félelmét, és maga is bevállalta az ugrást.

(SódóGA)
 

Mel Gibson és a társíró, Farhad Safinia szerint a maja vezetők arra használták fel tudós embereik asztronómiai ismereteit, hogy uralmuk alatt tartsák az alsóbb rétegeket.

(SódóGA)
 
Az óriási vihart kavaró Passió után két év múlva Mel Gibson egy újabb botrányfilmmel jelentkezett, a maga egyéni, jól felismerhető látásmódját, világképét felhasználva. 8,5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.