Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
87%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
44
Vélemények
80
Képek
1
Videók
 
Annuska   2020. 10. 29.

legújabb vélemény

0

Általában az olyan filmeket szeretem, ahol fokozódik a feszültség a történet előrehaladtával, de itt már az elejétől fogva megvolt a feszültség.

 
Artemisia   2017. 12. 30.

3
Harc a dzsungelben

Tökéletesen ötvözi az drámai,akció és kaland elemeket,de a dráma dominál, Jaguár Mancsot a családja és az otthona iránti szeretete motiválja. A film érzékletesen ecseteli a szenvedéseket és megpróbáltatásokat,amit a törzsnek és Jaguár Mancsnak kell k... teljes kritika»


 
Szilonka   2017. 05. 25.

1

Nagyon látványos és izgalmas film, egy csodás környezetben. Eléggé felkavaró a története, engem leginkább az indított meg, amikor rajtaütnek a törzsön. Remek film.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 20.

0

Megfogott. Jól megragadták a kultúra bemutatását. A sminkesek és a kosztümösök munkája viszi a filmet előre. Nagyon tetszett a látványvilág és az is hogy minél korhűbben próbálták bemutatni a kort. A vége kaotikus és nagyon izgalmas. Nekem tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 22.

0

Nagyszerű,véres,de mindenképpen megindító mozi ! Jó volt látni ezt a tőlünk idegen kúltúrát is. Ott mennyit ér az élet,és mennyit a szabdság! Kötelező darab.

 
TomÁcs   2018. 04. 15.

0

Besorolását tekintve bajban vagyok, mert kalandfilmhez képest túl erőszakos. Nagyon jól építkezik a film, gyönyörűek a helyszínek, kicsit a természetben érzi magát a néző.

 
VvV   2018. 11. 17.

0

Picit véres történet, de nagyon izgalmas film. Néhány óra történését meséli el.

Galéria (80)

Rudy Youngblood

Videók (1)

A film összbevétele 120 654 337 dollár volt (imdb.com).

 

Történészek vetették fel az első bemutatókat követően, hogy a tömeges kivégzésekkel teli jelenetek, melyeken a maja piramisok tetején sorra fejezik le a legyőzött népek tagjait, valójában az aztékokat jellemezte. A maják közel sem voltak annyira kegyetlenek és vérszomjasak, mint ahogyan azt az Apocalypto bemutatja.

(Scriptor)
 

Rengeteg amerikai őslakos, köztük sok latin-amerikai etnológus is bírálta a filmet. A maja tudományok terén dolgozók pedig az időbeli eltolódás és a sok történelmi hiteltelenség miatt fogalmaztak meg kritikát a filmmel kapcsolatban.

(Sabnock Sanatory )
 

A filmben a jukaték-maja nyelvet beszélik.

(Artemisia )
 

A Jaguár Mancs szándékozott kivégzésén történő napfogyatkozást még aznap éjjel telihold követi,amely csillagászatilag lehetetlenség; napfogyatkozások ugyanis csak újhold idején lehetnek.

(Artemisia )
 

Mel Gibson a 2006-os World Trade Center főszerepét utasította vissza, hogy megrendezhesse ezt a filmet.

(magyaristvan)
 

A film moziposzterén a menekülő Közép Szem van és nem Jaguár Mancs.

(magyaristvan)
 

Mel Gibsont kamaszkorában valaki úgy csúfolta: „majdnem”, melyet nagyon nehezen viselt a színész-rendező. Ezért adta ezt Jaguár Mancs szájába, mikor az szitkozódik fogva tartóira.

(SódóGA)
 

A forgatás során Dél-Mexikón óriási áradás söpört végig, ami egymillió embert tett hajléktalanná. A forgatócsoport mindent megtett, hogy segítsenek a bajbajutottaknak.

(SódóGA)
 

Sok szereplő valóban maja törzsből származik, semmilyen színészi tapasztalatuk nem volt. A beteg lány, aki átkot szór a foglyok érkezésekor, egy hétéves kislány, aki egy földtalapzatos viskóban élt egy a forgatási helyszínhez közeli faluban.

(SódóGA)
 

Jaguár Mancs vízeséses jelenetét tízszer vették fel, de nem a vízesésnél. Rudy Youngblood Veracruzban ugrott le egy 15 emeletes épületről, ezt a felvételt manipulálták digitálisan. Amikor Mel Gibson bevallotta neki, mennyire félne egy ilyen ugrástól, az addig bátorította Gibsont, amíg le nem győzte félelmét, és maga is bevállalta az ugrást.

(SódóGA)
 
Az óriási vihart kavaró Passió után két év múlva Mel Gibson egy újabb botrányfilmmel jelentkezett, a maga egyéni, jól felismerhető látásmódját, világképét felhasználva. 8,5/10 több»