Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Fehér pokol (2011)

The Grey
Filmadatlap
 
27
Szereplők
43
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Liam Neeson

Videók (1)

 
drg0602   2022. 06. 11.

legújabb vélemény

2

Nagyon jó filmnek tartom. Látványos, izgalmas. Nagyon sokszor láttam, mindig tartogat valami különlegességet számomra. Van benne sok akció és drámai rész is. Simán, többször nézhető film. Igaz, egy kicsit elfogult vagyok Liam Neeson színésszel szembe... több»

 
Artemisia   2018. 01. 10.

3
Zs kategóriás förmedvény

Semmi értékelhetőt nem találtam a filmben.Unalmasan és giccsesen indul, az egyetlen jelent is, ami kínál valamicske izgalmat, a repülőgép-szerencsétlenség, a rémesen rossz vágások miatt élvezhetetlen, és pont a katarzisnál, magánál a zuhanásnál van k... teljes kritika»

 
indingo   2018. 08. 04.

0

Talán csak az hiányzott a filmből, hogy megegyék egymást a szerencsétlenül jártak. A gép lezuhanása volt a legizgalmasabb az egész filmbe. A végére komolyan csak ezt sikerült kitalálni?

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 11.

0

Én beleéltem magam a szituációba,és igen,tényleg így viselkednek az alapvető műveltséggel,kissé tanulatlanabb embertársaink ilyen szituációban.Liam Neeson hihetetlen karakter,szinte minden szerepét rá szabják,és köszöni,tökéletesen át is tud alakulni... több»

 
Scriptor   2020. 08. 22.

5
Sötét hangulatú dráma, farkasokkal

Kevés nyomasztóbb hangulatú filmet láttam, mint a Joe Carnahan rendezte, 2012-es Fehér pokol, mely ugyanakkor izgalmas 117 perccel ajándékozott meg. Bár szerintem nagyon sok benne a túlzás (például borjú méretű, 100 kilós farkasok támadják az embereket 90 km/órás sebességgel rohanva, vörösen világitó szemekkel, ami komikussá teszi a hitelességet), mégis nehéz kivonni magunkat a sztori hatása alól. Liam Neeson ösztönből jól hozza a hivatásos vadász és profi mesterlövész figuráját, szinte vállán viszi a filmet. Nagyon jók a havas tájat mutató jelenetek, szinte együtt vacogunk a szereplőkkel. A lezuhant repülőgép túlélői különböző archetípusok, igy megtalálható köztük a kötekedő, a hősies, a barátságos és az okoskodó is, akik valójában mind egy sarkvidék-közeli telep alkalmazottai. A szerencsétlenség után kell csak szembenézniük a legrosszabbal: az emberevő farkasokkal. Túlélési esélyeik nem túl jók, csak a velük tartó és élükre álló a vadont és a farkasokat jól ismerő Ottway (Liam Neeson) jelent némi reményt számukra. Értékelésem: 70%

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

1

Ez a film maga az élet...Hiába érnek nagy csapások, akadályok, nehézségek, félelem és rettegés, akkor sem szabad feladni. Küzdeni kell, ha más nem , az emberi méltóságunkért. 10/10

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Liam Neeson volt az egyetlen jó pontja ennek a filmnek, ezen kívül semmi. Hát ez valami elképesztően lehangoló lett. Ettől a filmtől valahogy sokkalta többet vártam.

A film összbevétele 84 339 696 dollár volt (imdb.com).

 

A befejezés eredetileg az alfa farkas és Liam Neeson karakterének összecsapása lett volna, amelyet le is forgattak, ám végül másképp döntött a rendező.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Roger Ebert kritikus miután látta a filmet, akkora hatással volt rá, hogy kisétált az utána beiktatott filmvetítéséről, mert úgy vélte, hogy nem lett volna fair, a Fehér terror után megnézni azt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Liam Neeson a szerepre készülve szárított farkashúst evett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Liam Neeson bevallása szerint a forgatások alkalmával -40°C-ig is lecsökkent a hőmérséklet. A filmben látható viharok valódiak voltak, a készítők semmilyen CGI trükköt nem alkalmaztak.

(hp)
 

A főszerepre Bradley Coopert választották ki, őt cserélték le végül Liam Neesonra.

(hp)