Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
40
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Fehér pokol
 
Scriptor   2020. 08. 22.

legújabb vélemény

Sötét hangulatú dráma, farkasokkal

Kevés nyomasztóbb hangulatú filmet láttam, mint a Joe Carnahan rendezte, 2012-es Fehér pokol, mely ugyanakkor izgalmas 117 perccel ajándékozott meg. Bár szerintem nagyon sok benne a túlzás (például borjú méretű, 100 kilós farkasok támadják az embereket 90 km/órás sebességgel rohanva, vörösen világitó szemekkel, ami komikussá teszi a hitelességet), mégis nehéz kivonni magunkat a sztori hatása alól. Liam Neeson ösztönből jól hozza a hivatásos vadász és profi mesterlövész figuráját, szinte vállán viszi a filmet. Nagyon jók a havas tájat mutató jelenetek, szinte együtt vacogunk a szereplőkkel. A lezuhant repülőgép túlélői különböző archetípusok, igy megtalálható köztük a kötekedő, a hősies, a barátságos és az okoskodó is, akik valójában mind egy sarkvidék-közeli telep alkalmazottai. A szerencsétlenség után kell csak szembenézniük a legrosszabbal: az emberevő farkasokkal. Túlélési esélyeik nem túl jók, csak a velük tartó és élükre álló a vadont és a farkasokat jól ismerő Ottway (Liam Neeson) jelent némi reményt számukra. Értékelésem: 70%

 
Artemisia   2018. 01. 10.

Zs kategóriás förmedvény

Semmi értékelhetőt nem találtam a filmben.Unalmasan és giccsesen indul, az egyetlen jelent is, ami kínál valamicske izgalmat, a repülőgép-szerencsétlenség, a rémesen rossz vágások miatt élvezhetetlen, és pont a katarzisnál, magánál a zuhanásnál van k... teljes kritika»


 
indingo   2018. 08. 04.

Talán csak az hiányzott a filmből, hogy megegyék egymást a szerencsétlenül jártak. A gép lezuhanása volt a legizgalmasabb az egész filmbe. A végére komolyan csak ezt sikerült kitalálni?

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Ez a film maga az élet...Hiába érnek nagy csapások, akadályok, nehézségek, félelem és rettegés, akkor sem szabad feladni. Küzdeni kell, ha más nem , az emberi méltóságunkért. 10/10

 
Deku   2017. 07. 26.

Liam Neeson volt az egyetlen jó pontja ennek a filmnek, ezen kívül semmi. Hát ez valami elképesztően lehangoló lett. Ettől a filmtől valahogy sokkalta többet vártam.

 
HETEDIK   2018. 12. 31.

Neeson egyik legjobb filmje. A tempó nem túl feszes, de pont ez az erőssége. Így a dráma lassan, de annál erőteljesebben bontakozik ki, a stáblista utáni utolsó jelenet pedig megadja a választ, ki nyerte a végső csatát...

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 11.

Én beleéltem magam a szituációba,és igen,tényleg így viselkednek az alapvető műveltséggel,kissé tanulatlanabb embertársaink ilyen szituációban.Liam Neeson hihetetlen karakter,szinte minden szerepét rá szabják,és köszöni,tökéletesen át is tud alakulni... több»

Liam Neeson

A film összbevétele 84 339 696 dollár volt (imdb.com).

 

A befejezés eredetileg az alfa farkas és Liam Neeson karakterének összecsapása lett volna, amelyet le is forgattak, ám végül másképp döntött a rendező.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Roger Ebert kritikus miután látta a filmet, akkora hatással volt rá, hogy kisétált az utána beiktatott filmvetítéséről, mert úgy vélte, hogy nem lett volna fair, a Fehér terror után megnézni azt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Liam Neeson a szerepre készülve szárított farkashúst evett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Liam Neeson bevallása szerint a forgatások alkalmával -40°C-ig is lecsökkent a hőmérséklet. A filmben látható viharok valódiak voltak, a készítők semmilyen CGI trükköt nem alkalmaztak.

(hp )
 

A főszerepre Bradley Coopert választották ki, őt cserélték le végül Liam Neesonra.

(hp )
 

Az utolsó jelenetben hallható "Into the Fray" című számot Jamin Winans szerezte az Ha nem jön az édes álom (2009) című filmhez.

(hp )
 

Liam Neeson állítólag a szerepre való felkészülésen során megkóstolta a farkashúst.

(hp )
 

A filmben látható repülő egy McDonnell Douglas MD-80-as.

(hp )
 
Eredetinek sajnos semmilyen elemében nem mondható, de mentségére váljon, hogy nem is próbál többnek tűnni annál, mint ami. Vállaltan akar hatni a befogadójára érzelmileg és gondolatilag is, ami nem csak őszinte és alázatos magatartás az alkotók részéről, igencsak sikerült is: a kettő (hoppá, megint két szélsőség) nem egymás kontrasztjaként van ábrázolva, kéz a kézben járnak, kiegészítik egymást – ez emberileg is hiteles hozzáállást tár elénk egész hiteles motivációkkal. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.