Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Arany (2022)

Gold
Filmadatlap
 
13
Szereplők
8
Vélemények
19
Képek
3
Videók
Arany

Galéria (19)

Zac Efron
Zac Efron

Videók (3)

 
Crystaldeer   2022. 07. 31.

legújabb vélemény

1
Az egyik legjobban összerakott film - csak az olvassa, aki látta!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elsősorban Anthony Hayes rendezőt illeti a dicséret, ugyanis kevés ilyen jól összerakott film van, mint ez. Ebben a filmben a műfaj szinte összes formája megjelenik, talán csak a romantika maradt ki belőle, de az nem is illett volna bele. A történet ... teljes kritika»

 
Artemisia   2022. 04. 28.

a nap véleménye

5
Rög-eszme

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Anthony Hayes és Zac Efron túlélő filmje egy felkavaró tanmese az ember kapzsiságáról és becsvágyáról. A cselekmény időpontja és helyszíne ismeretlen, csak annyi derül ki, hogy a nem túl távoli jövőben járunk. A lefestett jövőkép azonban riasztó. Egy... teljes kritika»

 
BRANTON   2022. 07. 16.

1
Szenvedés-pornó Efronnal

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az Arany előzetese annak idején, mikor megjelent, kifejezetten kíváncsivá tett. Zac Efron egy túlélő-thrillerben, ráadásul Anthony Hayes rendezésében, aki kifejezetten ért a zsigeri nyomasztáshoz. A történet szerint valahol, valamikor járunk. Minket... teljes kritika»

 
MoviesChris   2022. 02. 28.

0

Jó kis film volt. Hol van már a "High School Musical"-es Zac Efron? Elképesztő, amit ebben a filmben letesz az asztalra! És óriási pacsi a sminkeseknek is. Egy szinte egyszereplős, szinte egy helyen játszódó, csontig hatoló dráma. Egy jó adag thrille... több»

 
jfruzsi97   2022. 05. 11.

0

Számomra átlagosra sikerült. Persze, a mondanivalóját jól átadta, de valahogy még is kissé unalmas volt számomra. Egyszer azért érdemes megnézni.

 
drg0602   2022. 07. 16.

0

Egész jó kis film, bár elég lassú. A mondanivalója viszont nagyon érdekes. Azt biztos, hogy végig kell nézni, érdemes, jó film. A főszerepeket játszó színészek jók, bár igazából egyszerű dolguk van, szerintem. Nem kellett túl sok párbeszédet erőltetn... több»

 
himi85   2022. 02. 16.

0
GOLD - Zac Efron újra drámai szerepben brillírozik

Zac Efron is elindult egy úton, ahol eddigi szerepeivel ellentétben egy thriller-drámában mutatja meg, mire képes, a Ted Bundy-filmje után itt is mindent megtesz, hogy a beskatulyázást végleg elkerülje. Új filmjében az emberi kapzsiság és gonoszság legmélyebb bugyraiba kaphatunk betekintést, mindezt azonban sajnos minden újdonság nélküli megvalósításban rakják elénk. A klasszikus túlélőfilm keveredik a moralizáló drámákkal, mely egyveleg sokszor érdekes kérdéseket vet fel, de összességében a lassan folydogáló történet miatt sokszor untat. Efron nagyon jól alakít, nem vele van a baj, hanem inkább a sztorival: minden történés kiszámítható, láttunk már ilyet ezerszer. A film hangulata, a gyönyörűen fényképezett sivatagi képek, és a film rövid játékideje azonban a pozitív oldalra billenti a mérleget, semmiképpen sem rossz film a Gold. Csak jó sem. Néhol kicsit izgalmas, néhol kicsit drámai, de semmi maradandó. Néhány hét elteltével már semmire sem fogunk emlékezni, max. Zac újabb, számára idegen területen levő színészi próbálkozására. Az erre kíváncsiaknak ajánlanám a filmet, másoknak nem igazán. 6/10.

A film összbevétele 138 989 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 212 335 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 282 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

2020 novemberében vált hivatalossá, hogy Zac Efron szerepet vállalt a filmben. Az eredeti tervek szerint a rendező, Anthony Hayes is felbukkant volna a történetben.

(csd)
 

A Screen Media Films egy licitháborúban szerezte meg a film amerikai forgalmazási jogait 2021 júniusában.

(csd)
 

A forgatás során több alkalommal is homokvihar tört ki, így a homokviharokról készült több felvétel valódi.

(csd)
 

A produkció megvalósítását a South Australian Film Corporation támogatta.

(csd)
 

Susie Porter és Anthony Hayes korábban a Cargo és Bakancstánc című filmeken dolgoztak együtt.

(csd)
 
Új filmjében Zac Efron dicapriói elszántsággal próbálja színészként komolyan vetetni magát egy óriási aranytömb oldalán. Ám hiába teszi próbára tehetségét és fizikai tűrőképességét is, a tartalom nélküli tájképekbe bugyolált túlélőtörténet cserben hagyja. több»