Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Jeges pokol (2021)

The Ice Road
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
20
Képek
4
Videók

Galéria (20)

Liam Neeson
Liam Neeson
Laurence Fishburne
Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
Amber Midthunder
Liam Neeson

Videók (4)

 
indingo   2022. 01. 07.

legújabb vélemény

1

Liam Neeson mindenkit is megment. Most is, mint mindig, és nem lehet megunni. Nem értem, hogy csinálja. A történet egyszerű volt, de élvezhető.

 
Harper   2021. 11. 25.

7
Élvezetes jégőrület kamionokkal

Bevallom, engem meglepett ennek a filmnek a hatása, mivel nem vártam tőle sokat, és mégis magával ragadott. Egy üres 110 percemben néztem végig, de már első harmadában konstatáltam, hogy bejön az egész. Elhatároztam, hogy ötvenedik mafabos filmvéleményem erről a "tökös filmről" fog szólni. Elsőnek azt emelném ki, hogy Liam Neeson valahogy hiteles a sokat tapasztalt és öccsét féltő öreg kamionos-veterán szerepében. Nagyon jó a script is, de ez viszont nem meglepő, mivel Jonathan Hensleigh korábban olyan filmeket készített (és olyanokhoz írt forgatókönyvet), mint a Die Hard 3., A megtorló, illetve a Next - A holnap a múlté. Profi tehát a forgatókönyv és a rendezés, amihez hihetetlen képi világ társul, jeges, havas hátterekkel. A készítők egyébként a kanadai Winnipegben és a manitobai Gimliben, forgattak, fent északon. Fogalmam nincs, hogy reális-e a jégen kamionozás úgy, ahogyan a filmen látjuk, de az biztos, hogy izgalmasra csinálták. Tetszetős, hogy kapunk fordulatokat is (egy nagyot és egy-két kisebbet), így összességében egy percet sem unatkozunk. Nekem bejött ez a testvériösszetartozás-téma is, amiben önfeláldozás, önzetlenség és feltétel nélküli szeretet dominál. Néhány héttel azt követően, hogy a Jeges pokolt láttam (moziban), újra megnéztem otthon is, és akkor is tetszett. Kiállta a próbát nálam, így értékelésem erős 70%.

 
NGáborN   2021. 11. 24.

2
Mr. Neeson kamionos melója a jégen

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Liam Neeson ismét akcióba lendül, és ezúttal a fagyos Kanadába repít el minket, egy kis csetepatéra Jonathan Hensleigh (Megtorló) filmjében. Egy metánrobbanás után, néhány bányász bent reked a tárnában, viszont csak egy spéci fúrófejjel lehetne őke... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2021. 11. 22.

1

Egy korrekt iparosmunka, de az érzelmes testvéri szál miatt adtam rá egy csillaggal többet. Jól bemutatja, milyen kiszolgáltatott valaki, ha adott esetben értelmi fogyatékos, remek drámai jeleneteket kapunk ezáltal, Liam Neeson pedig még mindig képes... több»

 
TomÁcs   2021. 12. 24.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egyenletesen kell haladni a jégen, mert aztán lesz nemulass. De felborul, meg robbantunk rajta, attól semmi baja. Kicsit hihetetlen a története meg a csávó, aki már lezuhant, agyonverték, de még mindig előmászik...

 
jfruzsi97   2021. 11. 24.

2

A film mondanivalója megfogja az embert. Izgalmas volt, nagyon jó volt benne ez a testvéri kötelék, mi mindent megteszünk azért, akit szeretünk.

 
Eastern79   2021. 11. 28.

0
Klasszikus akció

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Annak idején, mikor még néztem tévét, az egyik kedvenc műsorom volt a Discoveryn a jégúton dolgozó kamionosok mindennapjait bemutató sorozat, és annak alapján azt kell mondjam, hogy bizony hiteles, amit ebben a filmben látunk. Bár Liam Neeson már jócskán benne van a korban, de még mindig remek színész, és az akciózás sem hat tőle erőltetettnek. Talán az extrém helyszín miatt, de remek a történet, feszes a tempó, és a klasszik szerelmi szál helyett ezúttal a testvéri szeretetből kapunk egy kis érzelmi fröccsöt. Igazi klasszikus akciófilm, abból is egy igényes és szépen fényképezett darab.

A film összbevétele 2 041 034 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 42 809 705 forintot termelt. A hazai mozik összesen 25 877 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jonathan Hensleigh 10 év után rendezett újra filmet, korábbi filmje A nem írnek való vidék, amely 2011-ben jelent meg.

(csd)
 

Amber Midthunder és Liam Neeson korábban Az oltalmazó című filmen dolgoztak együtt.

(csd)
 

A forgatás Île-des-Chênes és Gimli, Manitoba helyszínein zajlott.

(csd)
 
Hóvihar, lavina, hómotoron támadó intrikusok, leszakadni készülő híd, patkánytámadás – ami katasztrófa az út során bekövetkezhet, az be is következik. Az egymást követő nehézségek azonban egyre unalmasabbá és kiszámíthatóbbá teszik a filmet, amely különösen a szebb napokat látott Liam Neeson miatt olyan lelombozó élmény. több»
 
Kamionos filmek régóta vannak, és bizonyosan még lesznek a jövőben is. Az extrém teherszállítás alapvetően jó sztorikat tartogat magában, és könnyedén látványos, izgalmas filmet írhatunk köré – ezúttal ez mégsem jött össze maradéktalanul. több»
 
Mindazonáltal a film nézhető, ha nem keresünk benne semmit, ami nem egy átlagos minőségű moziba való. Köszönhető ez annak, hogy Jonathan Hensleigh, a film rendezője eddig inkább forgatókönyvíróként volt ismert (Die Hard, Jumanji, Armageddon), és főleg rövidfilmeket rendezett. Valószínűleg nem akart, vagy nem mert eltérni a jól bevált módszerektől. Nem is tette. több»