Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Jeges pokol (2021)

The Ice Road
Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
20
Képek
4
Videók

Galéria (20)

Liam Neeson
Liam Neeson
Laurence Fishburne
Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson
Amber Midthunder
Liam Neeson

Videók (4)

 
József-Lendvai   2023. 03. 31.

legújabb vélemény

0

Ez egy hatalmas mesefilm, semmi realitással. Értem én, hogy túlozni kell a hatás miatt, de a hülyeségnek is vannak határai.

 
Harper   2021. 11. 25.

8
Élvezetes jégőrület kamionokkal

Bevallom, engem meglepett ennek a filmnek a hatása, mivel nem vártam tőle sokat, és mégis magával ragadott. Egy üres 110 percemben néztem végig, de már első harmadában konstatáltam, hogy bejön az egész. Elhatároztam, hogy ötvenedik mafabos filmvéleményem erről a "tökös filmről" fog szólni. Elsőnek azt emelném ki, hogy Liam Neeson valahogy hiteles a sokat tapasztalt és öccsét féltő öreg kamionos-veterán szerepében. Nagyon jó a script is, de ez viszont nem meglepő, mivel Jonathan Hensleigh korábban olyan filmeket készített (és olyanokhoz írt forgatókönyvet), mint a Die Hard 3., A megtorló, illetve a Next - A holnap a múlté. Profi tehát a forgatókönyv és a rendezés, amihez hihetetlen képi világ társul, jeges, havas hátterekkel. A készítők egyébként a kanadai Winnipegben és a manitobai Gimliben, forgattak, fent északon. Fogalmam nincs, hogy reális-e a jégen kamionozás úgy, ahogyan a filmen látjuk, de az biztos, hogy izgalmasra csinálták. Tetszetős, hogy kapunk fordulatokat is (egy nagyot és egy-két kisebbet), így összességében egy percet sem unatkozunk. Nekem bejött ez a testvériösszetartozás-téma is, amiben önfeláldozás, önzetlenség és feltétel nélküli szeretet dominál. Néhány héttel azt követően, hogy a Jeges pokolt láttam (moziban), újra megnéztem otthon is, és akkor is tetszett. Kiállta a próbát nálam, így értékelésem erős 70%.

 
indingo   2022. 01. 07.

1

Liam Neeson mindenkit is megment. Most is, mint mindig, és nem lehet megunni. Nem értem, hogy csinálja. A történet egyszerű volt, de élvezhető.

 
HE7EDIK   2021. 11. 22.

1

Egy korrekt iparosmunka, de az érzelmes testvéri szál miatt adtam rá egy csillaggal többet. Jól bemutatja, milyen kiszolgáltatott valaki, ha adott esetben értelmi fogyatékos, remek drámai jeleneteket kapunk ezáltal, Liam Neeson pedig még mindig képes... több»

 
TomÁcs   2021. 12. 24.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egyenletesen kell haladni a jégen, mert aztán lesz nemulass. De felborul, meg robbantunk rajta, attól semmi baja. Kicsit hihetetlen a története meg a csávó, aki már lezuhant, agyonverték, de még mindig előmászik...

 
drg0602   2022. 03. 06.

1

Egy jó kis film, ami végig lekötött és nem unatkoztam. Liam Neeson jó színész. Ebben az akció filmben is jó szerepel. A történet nincs túl bonyolítva. Viszont látvány az van. Mindenképpen érdemes megnézni. 8/10

 
jfruzsi97   2021. 11. 24.

2

A film mondanivalója megfogja az embert. Izgalmas volt, nagyon jó volt benne ez a testvéri kötelék, mi mindent megteszünk azért, akit szeretünk.

A film összbevétele 2 041 034 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 42 809 705 forintot termelt. A hazai mozik összesen 25 877 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jonathan Hensleigh 10 év után rendezett újra filmet, korábbi filmje A nem írnek való vidék, amely 2011-ben jelent meg.

(csd)
 

Amber Midthunder és Liam Neeson korábban Az oltalmazó című filmen dolgoztak együtt.

(csd)
 

A forgatás Île-des-Chênes és Gimli, Manitoba helyszínein zajlott.

(csd)
 
Hóvihar, lavina, hómotoron támadó intrikusok, leszakadni készülő híd, patkánytámadás – ami katasztrófa az út során bekövetkezhet, az be is következik. Az egymást követő nehézségek azonban egyre unalmasabbá és kiszámíthatóbbá teszik a filmet, amely különösen a szebb napokat látott Liam Neeson miatt olyan lelombozó élmény. több»
 
Kamionos filmek régóta vannak, és bizonyosan még lesznek a jövőben is. Az extrém teherszállítás alapvetően jó sztorikat tartogat magában, és könnyedén látványos, izgalmas filmet írhatunk köré – ezúttal ez mégsem jött össze maradéktalanul. több»
 
Mindazonáltal a film nézhető, ha nem keresünk benne semmit, ami nem egy átlagos minőségű moziba való. Köszönhető ez annak, hogy Jonathan Hensleigh, a film rendezője eddig inkább forgatókönyvíróként volt ismert (Die Hard, Jumanji, Armageddon), és főleg rövidfilmeket rendezett. Valószínűleg nem akart, vagy nem mert eltérni a jól bevált módszerektől. Nem is tette. több»