2022.07.31 16:36 Crystaldeer Olvasottság: 797x
1

Az egyik legjobban összerakott film - csak az olvassa, aki látta!

Elsősorban Anthony Hayes rendezőt illeti a dicséret, ugyanis kevés ilyen jól összerakott film van, mint ez. Ebben a filmben a műfaj szinte összes formája megjelenik, talán csak a romantika maradt ki belőle, de az nem is illett volna bele. A történet ugyan kissé vontatva és lassan bontakozik ki, de cseppet sem untatva a nézőt, hiszen mindig történik valami, ami újból és újból leköti a figyelmet. A képi megjelenítés is zseniális, talán egy kicsit összemossa a valóságot a fantáziával, de a környezet és a szereplők ábrázolása még inkább erősíti a film thriller hangulatát.

A szem hangsúlyos kifejezést kap, mégis mindegyik szereplőnek egyforma a szeme, ezzel is kifejezve azt, hogy ebben a környezetben élők nem csak anyagilag, de lelkileg is szegények. (Szem a lélek tükre.) Ennek a drámaiság fokozza tovább, a magány megjelenítése. Egyedül jelennek meg a szereplők vagy egyedül maradnak.

Az egyik legjobban összerakott film - csak az olvassa, aki látta!

Végezetül pedig a horror is megjelenik benne. Engem például szó szerint kirázott a hideg annál a jelenétnél, melyben Virgil (Zac Efron) a vaksötétben próbálja a vadakat elrémíteni, de még a néző sem látja, hogy pontosan mi is veszi őt körbe. Ez önmagában még nem is lenne horror, az már viszont szerintem nagyon is, ahogy azt ábrázolták, hogy őt valójában élve falták fel a vadkutyák. (Fejfordítás még utoljára oldalra, és belenéz a néző szemébe…). Az egész komplex alakításért minden elismerésem Zac Efronnak, annak ellenére, hogy én a korábbi filmjeiért annyira nem voltam oda, de ez amit ebben eljátszott, nagyon hiteles és zseniális volt. Aki jól figyelte, láthatta azt is, hogy a koszosság mennyire valóságos volt, hiszen volt egy jelenet, ahol egyszerűen már belepték mindenhol a legyek - csak ezt önmagában kibírni úgy, hogy valóságos is legyen - ott a pont.

Csupán a vége hagyott bennem még néhány kérdést, és amúgy nagyon nem szeretem, ha egy film nem kap normális lezárást. Szóval, egy kicsi utalás még hiányzott nekem, hogy akkor most végül kié lett az Arany – igen, sejthető, de nincs meg a jelenet. Még a vége is rengeteg váratlan fordulatot hozott számomra, én őszintén nem gondoltam ilyesmi befejezésre. Azt sejtettem, hogy Virgil nem jön ki jól a végén ebből, de ennek ellenére nálam 5-ös!

67 Arany  (2022)

akció | thriller

Hatalmas és lebilincselő tájakon járunk, ez pedig a becsvágy és kapzsiság története. Az ember bármennyi időt és energiát képes befektetni saját gazdagodása érdekében,... több»

1