Meggyőzte a kritikusokat Mel Gibson háborús filmje

Gibson nagy visszatérése többé nem pusztán ígéret.

Tíz évvel Mel Gibson előző rendezése, az Apocalypto után a direktor új filmmel jelentkezett. A Hacksaw Ridge című háborús drámáját a külföldi sajtó Gibson nagy visszatéréseként harangozta be, és az első előzetest követően valóban úgy tűnt, hogy többről van szó a hangzatos ígéreteknél.

A Velencei Filmfesztiválon debütált a nagyközönség előtt a Hackshaw Ridge, mely remek kritikai fogadtatást kapott. Erről árulkodik az is, hogy az Andrew Garfield főszereplésével forgatott film jelenleg 88 százalékon áll a RottenTomatoes oldalán.

A The Wrap újságírója, Alonso Duralde lélegzetelállítónak nevezte a produkciót, de hasonló véleményen volt a The Guardian kritikusa, Andrew Pulver is. Pulver szerint Gibson minden idők legerőszakosabb és legkegyetlenebb háborús jeleneteit forgatta le, de mindemellett méltatta a direktor rendkívüli teljesítményét. Akárcsak David Rooney a The Hollywood Reportertől, aki szerint Gibson ismét bizonyította, mennyire ért a történetmeséléshez és a feszültség fokozásához.

A történet szerint a második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A Hackshaw Ridge november 4-én debütál a tengerentúlon.