2015.05.10 18:07 Anitabagwell Olvasottság: <100x
0

Egy újabb különleges spanyol film

Nekem a cím is tetszik olyan "nem tudom mi a fenét várhatok ettől a filmtől" cím, és ez bejött. Mint maga a film is. Kicsit összezavarodtam néhol, hogy mi hogy van. Értem ezt arra, hogy a Raúl Arévalo által (szokás szerint zseniálisan alakított) Israelnek tulajdonképpen mi keresnivalója volt a filmben?! Igazából tetszett, örültem, hogy benne volt - hogyne örülnék?:)- csak, szerintem ha ez a szál nincs benne, akkoris értelmes lett volna a történet. De mindegy végülis, tényleg. De felesleges szálnak éreztem, bár egy szavam ne legyen, ahogy Sánchez elindította, úgy be is fejezte. Sok rendező esik olyan hibába, hogy van egy főszál, a többi meg lóg a levegőben, itt erről szó nincs.

A történet érdekes volt, és elég bizarr. Ezt szeretem annyira a spanyol filmekben, hogy különlegesek. Mernek olyan témákhoz nyúlni, amikhez mások nem. Na meg, mernek olyan témákat felvetni, ami épeszű (elnézést :D) embereknek eszébe sem jutna soha. De szeretem én az őrült spanyolokat, nagyon szeretem :)))). Nagy érdeklődéssel olvastam a film történetét és legalább ilyen érdeklődéssel néztem végig a filmet. Ez a Quim Gutiérrez srác, valami elképesztően erősen játszott, de akit mégis ki szeretnék emelni, az Antonio de la Torre, aki egész egyszerűen F É L E L M E T E S!!! nem tudom ki mennyi filmjét látta, de egyszerűen őrület, hogy mit művel MINDIG!!!! Bármilyen szerepben képes akkorát alakítani, hogy a föld is beleremeg, teljesen mindegy kit alakít, és mennyire jelentős, észrevétlen nem tud maradni. Nagyon nagyon nagyon örülök, hogy megismerhettem. Ő és Raúl Arévalo a legnagyobb felfedezettjeim odakinn =) ha nem megyek ki Spanyolországba, lehet sosem ismerem meg Őket. De Hál Istennek, megismertem őket.

Egy újabb különleges spanyol film

A film nagy erényének azt tartom, hogy átlagos embereket mutat be. Nagyon tetszik az például, hogy Jorge mennyire ragaszkodik az öltönyökhöz. Ebből kifolyólag megismerjük ennek a fiatal srácnak azt az oldalát is, aki mint egy kiskölyök, álmokat kerget. Ugyanakkor az élet őt már megtanította arra, hogy nem ennyiből áll az élet, gyakran összetörik az álmainkat (neki ugye, a továbbtanulás, meg hogy majd öltönyös úriember lesz egyszer, komoly állással, de sajnos az apja miatt ezt még nem érte el) de mégis az öltönyön keresztül, láthatjuk, hogy bizony az álmát nem adta fel.

Tetszett, jó volt!

dráma

Jorge-nek tervei vannak a jövőben mindaddig, amíg édesapja hirtelen szívinfarktust nem kap. Eltelik hét év, Jorge az édesapját gondozza és takarítóként dolgozik. Mikor Jorge... több»

0