Közösség

Vélemény:

58 Alien: Föld

(2025)

A Földön is él ilyen

ozemarkuseva   2025.08.16 20:06
0

Ha bárki megkérdezi tőlem, hogy film vagy sorozat, a válaszom egyértelmű: a filmeket választom. A sorozatok gyakran hajlamosak elnyújtani olyan történeteket, amiket két órában is tökéletesen el lehetne mesélni – és ezt legtöbbször már az első pár rész után érzem. Régen még erőből végignéztem mindent, amit elkezdtem, de ma már nem érzek ilyen nyomást. Az Alien – Earth viszont más. Már az első két rész után biztosan állíthatom, hogy ez egy olyan történet, amit egyszerűen nem lehetne egyetlen filmbe sűríteni. Trilógiaként talán túl hosszú lenne, de sorozatként tökéletes: pontosan ez az a formátum, ami illik hozzá. Szkeptikusan álltam hozzá – ahogy mindenhez, amit ekkora hype vesz körül –, de most már értem, miért beszél róla mindenki. Izgalmas, feszült és jól felépített. A karakterek nem csak díszletek, hanem érthető és hiteles motivációkkal rendelkező szereplők, ami ritka kincs ebben a műfajban. A látványvilág erős, de nem olyan, ami feltétlenül a vászonért kiáltana – éppen ezért még inkább örülök, hogy sorozat formában készült el. Számomra az Alien – Earth iskolapéldája annak, mikor kell sorozatot, és nem filmet készíteni egy történetből.