2023.06.30 09:46 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Egy pohár J&B-vel, jég nélkül egy péntek esti filmnek elmegy, bár a film végére lehet, hogy már két pohár whiskynél fogunk tartani

Annyira megörültem, hogy találtam egy jónak ígérkező horrorfilmet. Most is csak a 2023-as Boogeyman film után kutatva találtam rá erre a 2005-ben készült filmre. Azt hittem, hogy a 2023-as film ennek a folytatása. Nem az, de ha az is lenne, lehet, hogy kihagynám.

Szörnyen vontatott a film, vergődünk a főszereplővel, Timmel (Barry Watson) együtt. Mindig ugyanaz a nézés, ugyanaz az arckifejezés, és a szövegkönyvet sem kellet rongyosra olvasnia. A színészi játéka kritikán aluli. Az egész filmben gardróbszekrény ajtókkal nézünk farkasszemet, pedig az alaptörténet egészen jó lenne.

Egy pohár J&B-vel, jég nélkül egy péntek esti filmnek elmegy, bár a film végére lehet, hogy már két pohár whiskynél fogunk tartani

(Az ötödik szekrénynél már újra kellett töltenem magamnak.) A többi színész sem ütötte meg a mércét. A mumusból alig lehet látni valamit, (egy rosszul sikerült CGI) a film végén felbukkan párszor, de olyan gyorsan el is suhan, hogy ha nem lettem volna lusta, lelassítom a filmet, hogy megnézzem, mi is repked a gardróbajtóknál. Néha ugrálunk térben és időben, ezektől kiborulok. Valami hiányzik a filmből, szerintem. A jó rendező? Egyedül a film zenéje, ami megfogott, aztán kifújt. Ettől függetlenül, elgondolkodtam azon, hogy gyermekként vajon tényleg látunk szellemeket? Honnan vesszük, hogy vannak szörnyek? Honnan tudjuk, hogy a szörny szó mit jelent? Miért nézünk be az ágy alá lefekvés előtt? Ez az esti meséktől van, amit szüleink olvastak nekünk elalvás előtt? A farkas és a boszorkányok? Miért és mitől kezdünk el félni, és ez az érzés egész életünkön át követ? Mi az, ami kiváltja belőlünk a félelmet? Megtanítjuk félni a gyermekeinket, vagy úgy növünk fel, hogy a félelem érzése belénk van kódolva?

36 Boogeyman  (2005)

dráma | horror | misztikus | thriller

Tim (Barry Watson) látszólag normális, pedig nyolcéves kora óta egy szörnyeteg tartja rettegésben. Miután apját szörnyű kínok között elrabolja a szobájából, a lakásában... több»

0