2024.09.03 22:38 Arte Peritus Olvasottság: 765x
0

Beteg film, horrornak nem nevezném

A horror rémületet kelt, ez a film pedig csak szimplán gusztustalan. Egy horrorrajongó ismerősöm miatt néztem meg a Mártírokat, aki azt mondta erről a filmről, hogy ez a legdurvább, amit eddig látott. Kihívásnak éreztem tehát megnézni. De közben rájöttem: ez egy ostoba és beteg sztori csupán.

A lényege, hogy gazdagok egy csoportja kitalálja, hogy a történelemben azok, akik nagy szenvedések után haltak meg (Mártírok módjára), azok haláluk előtti pillanatokban látták a túlvilágot. És persze ezek a jó képességű zsenik úgy hiszik, ha ők maguk kínoznak meg embereket, és azok szenvednek, akkor haldoklásuk közben majd szépen elmondják nekik, hogy mi van a túloldalon. Idiotizmus szadizmussal keverve. Körülbelül a film felétől azt nézzük, hogy egy nőt, akit Morjana Alaoui alakít, sz@rrá vernek nap mint nap, és a végén még meg is nyúzzák.

Beteg film, horrornak nem nevezném

Élve. Elmebeteg az egész. Szerintem a film forgatókönyvírója és rendezője, a francia Pascal Laugier gyakorló pszichopata lehet. Rákerestem a pasasra, és a tekintetén látszik, hogy egy deviáns alak. Élnek ilyenek közöttünk, többnyire hétköznapi életet folytatva. Ha művészetet gyakorolhatnak, pl. rendezés, festés stb., akkor jó esetben ilyen módon kiadhatják magukból a bennük rejlő abnormalitást. A Mártírok című film is ennek jegyében született: az abnormalitást szolgálva. Szerintem ennek a Pascal Lauguernek a pszichotikus képzelgéseit megvalósítandó készült. Undorító és ostoba az egész kifejezetten deviáns emberek számára. A normálisakat undorítja. És a horrorhoz tényleg semmi köze.

73 Mártírok  (2008)

horror

Egy fiatal nő igazi bosszúra szomjazik azok ellen, akik gyerekkorában elrabolták és megkínozták. Az élő pokolba tartó utazására elkíséri egy barátnője, aki szintén... több»

0