2016.12.31 11:12 Lost Silver Book Olvasottság: <100x
0

Személyiségfejlesztő hatású

A mai filmekhez képest kicsit lassan indul be a film. Túl hosszú az előzmény, a családi problémákat kevésbé elnyújtva is ki lehetett volna mutatni, de amúgy egy nagyon korrekt filmet kapunk. Nagyon jól mutatja azt amikor egy falunyi ember azért van rossz véleménnyel valakiről, mert nem folyik bele a mindennapok pletykáiba és elkerüli a felesleges városi csevegéseket, ezért mindjárt rejtélyesnek és bosszantónak találják, nem is feltétlenül az arca miatt. Ez ma is így van pl.

nőknél bizonyos munkahelyeken, hogy ha nem folysz bele a napi pletykálkodásokba vagy, hogy ki mit főzőcskézik és mit vásárol, akkor te vagy a fekete bárány és garantált egy idő után a kirekesztést, sajnos már láttam ilyet és ilyenkor jön a birka szellem, ha valakire mondanak valami rosszat, akkor hajlamos a birka ember félve nem megbizonyosodni az ellenkezőjéről esetleg, hanem inkább néma távolságot tartani attól a személytől és teljesen kirekeszteni, csak mert valaki valahol elindított egy alaptalan pletykát. Ez a film is inkább szól erről, sem mint a sebhelyes arcú férfi testi fogyatékossága miatti kirekesztéséről. A gond a közösség szándékos elkerüléséből adódik, ami alapjában véve nem rossz, de ezt a közösség mégis ellenszenvesnek és ellenük irányuló eltaszításnak tarja, ami ellenszenvet vált ki és már foglalkoznak is vele, hogy ezt megszüntessék, vagy "veszélyforrásként" fenntartsák a köztudatban, úgy, mint "ez nem normális" viselkedésként. Szerintem nagyon szép benne ahogy az önzetlenség megelevenedik a tanár úr részéről és évek múltán is örül más sikerének.

Személyiségfejlesztő hatású

Fájó és szomorú film amúgy. Kicsit hosszú vontatott a film (komp jelenet, stb.) de egyszer kötelező darab! Személyiségfejlesztő hatása van a filmnek.

0