2020.11.25 11:08 Yosihiro Olvasottság: 546x
1

Fikció vagy valóság?

Ez a film pont az a kategória, ami sci-fi is, meg megtörtént eseményen is alapszik. Szóval ez a párosítás már magában egy különlegesség, még ha az elkészülés évét is nézem, ami 1993.

Talán csak a pénz reményében készítették el, vagy van valóságalapja, nem tudom, de ha ezt kitalálták az akkori személyek, akkor igazán ügyes emberek voltak. Egy kicsit képzeljük magunkat abba a bizonyos korba, évbe, 1975-be! Hát igen, ez az évszám is közel áll hozzám. Szóval ebben az évben még az UFÓ történetek, megjelenések "jó sztorinak" számítottak Amerikában.

Fikció vagy valóság?

Gondoltak egyet a favágók, és kitaláltak egy történetet. Kis hiba csúszott a számításukba, mikor az állami híradások is megjelentek náluk, és szerintem ezt nehezen tudták kimagyarázni, de elindult egy olyan folyamat, amiből nem szállhattak ki, de mégis sikerült. Átmentek egy hazugságvizsgálón, majd könyv formájában meg is jelentették történetüket. Végül következett a film. Szóval lehet ez is egy forgatókönyv, de lehet a másik oldal is, ami alapján ez megtörtént. Na akkor vagyunk igazán zavarban, de valaki elhiszi, valaki nem.

A filmes feldolgozás szerintem remek lett. Csupán az igazság hagyhat érzetet a film után. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jó, a szereplők néhol túljátszották a szerepet szerintem. A hang és a képi effektek viszont a korhoz képest szerintem közepesre sikerültek, ez lehetett volna jobb is. Én ettől függetlenül jó filmnek titulálom, így megérdemli a négy csillagot. Az ötöt azért nem adom meg, mert színészileg igazából nem volt kiemelkedő teljesítmény a filmben.

Én azt mondom, megtörténhetett ez a dolog, de aki átélte, valóban így meg változott? És miért engedték el? Ez mind olyan alapvető kérdés, amit biztosan feltettek neki, de szerintem ő sem tudott rá értelmes magyarázatot adni, csupán azt, hogy a testével mit műveltek. Talán genetikát vizsgáltak, talán csak az emberi tudatot, nem tudni.

Ez a film azért rámutat, hogy a világban szerintem vannak ilyen történések, és ezek mind el vannak nyomva. Mi következik ebből? Csak annyi, hogy ha megnézünk egy számítógépet és egy embert, akkor nagyon sok a hasonlóság a működési elvben, és ezzel szerintem mindent el is mondtam. Csak ajánlani tudom a filmet, érdemes megnézni. Üdv, Yosi

69 Égi tűz  (1993)

dráma | életrajzi | fantasy | misztikus | sci-fi

Az Égi tűz című film főhőse Travis Walton, aki egy nap eltűnik, majd öt nappal később váratlanul felbukkan a semmiből. A férfi sokkos és félholt állapotban van. Állítása... több»

1