2025.12.05 15:05 Dominus Daemonium Olvasottság: <100x
0

Már megint! Vér, és vér mindenütt!

Ismét egy koreai film, ami igencsak véres, igencsak fertőzős, igencsak a zombis mozikra hajaz...

Na jó, ha nem is zombik, de veszettek, vagy megszállottak, az egyik tuti biztos, amúgy meg mindegy is, mert a művért hektoliter számra mérik!

Már megint! Vér, és vér mindenütt!

Su-chang Kong filmje sötét, gore, és creepy!

Szerencsére a "death scene" jelenetekkel nem spóroltak, ami egy ilyen zsánerű filmben azért, valljuk be, kötelező!

A The Guard Post ( GP506 ) egy kegyetlen mészárlás végeztével kezdődik el, egy távoli katonai komplexumban, az 506 őrhelyen, Észak- és Dél-Korea demilitarizált övezetének közvetlen közelében.

Egy katonai nyomozócsoport érkezik a mészárlás helyszínére, és csak egyetlen túlélőt találnak vérben ázva, egy éles fejszével a kezében.

A nyomozók mindösszesen egy napot kapnak, hogy megállapítsák, mi is történt itt valójában?

Vajon mindenki megölte egymást, vagy csak egyetlen ember tette ezt az egészet?

A túlélő simán csak őrült, vagy valami esetleg megszállta?

De éppenhogy elkezdődtek az ijesztő események, egyből láttam néhány túlságosan is megismert, és megszokott horror klisét, ami kissé lelombozott!

A film cselekménye kétségtelenül okosan megrendezett volt, de talán néha túl bonyolult, mert azért ( bevallom ) párszor elvesztettem azt a bizonyos fonalat, ahogy a sztori a mészárlás előtti és utáni idősíkok között mozgott, szerintem kissé fejetlenül, kicsit össze-vissza!

Amikor a film vége felé megérkeztek a magyarázatok, szerintem nem adtak minden kérdésre tökéletes választ, és így csak a történet bizonyos történéseire kaptam választ, nem mindenre...

A történet így szerintem kissé nehézkes volt és sokszor erős koncentrációt kívánt, hiszen a sok "flasback"jelenet miatt könnyű volt bekavarodni, plusz a bőségesen vérrel átitatott szereplőgárdát sem volt mindig könnyű beazonosítani, hogy vajon ki kicsoda tulajdonképpen?

De mindenesetre szépen fényképezett "slasher" film, jól teljesítő színészekkel, kemény, paráztatós jelenetekkel megspékelve!

Bár azért egy koreai alkotástól nagyobb "spétet" vártam volna, de így is a korrektebb horror filmek közé tartozik, kegyetlen, brutális, tényleg nem való mindenkinek, erős idegzet szükségeltetik a megtekintéséhez!

Chun Ho-jin, Hyun-jae Cho, és Kim Byeong-cheol játéka pedig csak emelte a színvonalat!

54 GP506  (2008)

horror

A brutális gyilkosságok miatt egy őrjáratot küldenek a demilitarizált zónába, amely Észak- és Dél-Korea határán fekszik. A nyomozás közben halott katonákat és a... több»

0