2023.11.05 13:19 pacific22 Olvasottság: 1180x
4

Na ez jócskán furfangos (hogyis van ez, most végül is ki a beteg?)

Egy végig izgalmas thriller, dráma, de a befejezés nekem mégis elrontja az egészet. A vezérfonal, hogy a „mester detektív” nő bekerül a nyomozás miatt az intézménybe, rendben van, majd itt megfigyel, ismerkedik. Az itt élők nem mindegyike veszélyes, sőt szimpi is akad. A cselekmény gyors, néha talán szándékosan megtévesztő, elágazó (az ikrek, amikor mint Anya szólítják meg, és ő nem ellenkezik, sőt elfogadja az állítást).

A nő nyomoz, a szimpatikus 2 dokival mélyül és jó a kapcsolata, eközben intézményvezető gyanússá válik. A nő magyarázata annak okáról, hogy miért van itt, teljesen hihető és logikus. De ennek ellenére a vezető döntése miatt drasztikus kezelés kap (még gyanúsabb). Szerencséjére a szimpi orvos és kolléganője kételkedik, és kihozzák a „ketrec”-ből.

Na ez jócskán furfangos (hogyis van ez, most végül is ki a beteg?)

Ezután jön az újabb fordulat, a nő kieszeli menekülési tervét, amiben segítségére sietnek a betegek is (na ez az első fura eset), majd jön a tűz, és sajna egy újabb gyilkosság, amit ki old meg?, hát a nő (csinálhat ilyet egy zakkant [bocsi a kifejezésért]: terv, gyilkosság, megoldás, logikus magyarázat), és végül fel is mentik, és a fődoki felmond, majdnem happy end, de mégse. Nos az utolsó jelenet nekem már nincs rendben, jobb lett volna nem egy teljesen új fordulattal befejezni a filmet, mivel ha a befejezés igaz, akkor miért mondott le a fődoki (na mondjuk, hogy mentse az irháját, mert hát az ő eszén is túljárt a csavaros eszű asszony + néhány gyilkosság az intézményben, akit viszont a férje ejtett át de nagyon, MI EZ végül is? NA ezért csak 7/10, amúgy ha nem ez a vége, nálam magasabb osztályzatot kapna.

misztikus

A történet egy pszichiátriai osztályra bejelentkező nőt követ nyomon, aki egy gyilkossági ügyben nyomoz.

4