Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Isten útjai kifürkészhetetlenek (2022)

Los renglones torcidos de Dios
Filmadatlap
 
18
Szereplők
12
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Eduard Fernández
Bárbara Lennie
Bárbara Lennie
Bárbara Lennie

Videók (1)

 
Laci Fleck   2023. 01. 29.

legújabb vélemény

0

Számomra teli találat volt a film. Lekötötte a figyelmem, végig élveztem, észre sem vettem, hogy milyen hosszú volt. A vége pedig zseniális volt, ritka az, amikor percekig gondolkodik az ember, hogy mi is volt, hogy is volt, és pont ezért tetszett an... több»

 
szemtelen   2022. 12. 10.

1
A bolondok intelligenciája

Ez egy ajánlólevél. Fantasztikusan adaptált nehéz könyv, nagy gombócnyi feszültség, misztérium, jó színészi játék, és kész az év spanyol filmje. Fordulatos történetű film, rendkívül tehetséges színésznővel és színészekkel, ahol a 160 perces játékidő múlását észre sem veszed. A 45 éves, Los Angeles-i filmiskolában tanult rendező - Oriol Paulo - nagyon kifinomult módszerrel dolgozza fel a történetet, és tartja fenn a kíváncsiságot. A színhely egy elmegyógyintézet, ami a filmben olyan, mint egy labirintus, és a labirintusban a nézőnek saját magának kell eligazodnia a nyomokon keresztül. Zseniális! Amíg forognak az események, türelmesnek kell lenned a hullámvasúton, így sok érdekes részletet találsz, ami elgondolkodtató. Nem csak egy könnyed esti szórakozás, rengeteg érzést kiváltó, izgalmas produkció, pont, amilyennek egy jó filmnek lennie kell!

 
JRD   2023. 01. 03.

0

Szórakoztató, érdekfeszítő film. Kicsit emlékeztetett a Viharsziget című filmre Leonardo di Caprióval a főszerepben. Mindig érdekes téma egy elmegyógyintézetben játszódó film, lásd Stoneshearts elmegyógyintézet, Viharsziget, Ratched, Álomháború, Szál... több»

 
Di Canio   2023. 01. 02.

0

Alapból érdekesek az elmegyógyintézetes-nyomozós filmek, itt meg aztán van bonyodalom bőven. Egyedül ezt az időben összevissza ugrándozást hanyagolhatták volna, mert rendesen összezavarja az embert. A végén vissza is kellett néznem az elejét, de azér... több»

 
Fikatours_blogger   2022. 12. 16.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bár élveztem a fordulatos történetet, mégsem tudok több csillagot adni, mert kegyetlen hosszúra nyújtották a filmet, ráadásul ezt a „poént” már ellőtték egy hollywoodi alkotásban (Viharsziget). A fő bajom a befejezéssel volt. Egy időhurkot produkált a történetíró, aminek ellentmondásaival magára hagyta a nézőket.

 
stomachh   2022. 12. 12.

0

Nem zseniális, de közel van hozzá. Leköt végig, gondolkodós, aztán meglep, aztán újra lehet gondolni. Nagyon hosszú, de sajnáltam, hogy vége lett. Ennek még ülepedni kell, aztán pörgethetem vissza az eseményeket magamban. Ilyen nekem egy jó mozi.

 
Patafi Zikus   2022. 12. 27.

0
Majdnem

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Majdnem tökéletes film lett. Ehelyett egy közepesnél picit jobb film lett. A színészek jók, a főszereplő, Bárbara Lennie egyenesen remek. Jók képek, a zene, a tempó, a dialógusok, a karakterek. Minden adott lenne ( és nem Lennie, haha!) tehát egy tökéletes filmhez, de amit a rendező (és író) kb. a feléig szépen felépít, az a végére egy értelmezhetetlen katyvasz lesz, tele bakikkal. Nem írom le, engem mik zavartak, de összegezve számomra ez egy gyengécske Viharsziget koppintás. Ennek ellenére egyszer mindenképpen érdemes megnézni, de biztos nem lesz újranézős.

1
 

Már korábban is készült film az eredeti regényből, 1984-ben ugyenezzel a címmel (Los renglones torcidos de Dios)

(Dorkateo)
 

Torcuato Luca de Tena 1979-ben megjelent Los renglones torcidos de Dios című regénye alapján készült, mely elismert spanyol nyelvterületen.

(Dorkateo)