2025.06.15 16:12 Griff Olvasottság: <100x
0

A gyermek bennem élvezettel nézte

Mivel kategóriafüggetlen vagyok, időnként a fajsúlyosabb filmek után úgymond lehetőséget adok animációs és ilyen családi szösszeneteknek is. Akik dobálóznak lekicsinylő szavakkal, azok nem veszik figyelembe, hogy ez családi vígjáték 8+ korhatár besorolással, és mintha elfelejtették volna, hogy ők is voltak gyerekek valamikor. Vagy nincs gyermekük; akinek viszont igen, az magának sem meri bevallani, hogy túl sok az igazság a filmben. Nézzetek magatokba mélyen, mielőtt nemet mondtok!

Egy gyermek is "megdolgoztatja" a szülőket, nemhogy három. Itt ráadásul a történet szerint kb. 9 év van a legidősebb és a legkisebb lány között, plusz a "közbülső" fiú. Más igények, más viselkedés, más érdeklődés, és még "könnyít" is a szülőkön, amiért a tesók nem marják egymást.

A gyermek bennem élvezettel nézte

A valóságban is sokszor az egyik szülő a "jó fej", még akkor is, ha ez nem hasznos a családi kapcsolatok tekintetében, és itt tökéletesen hozzák Jennifer Garner és Édgar Ramírez a két oldalt. JG-től nem áll távol a karaktere, és számomra ÉR szokatlan, szépfiús választásnak tűnt, amiben rám cáfolt. Nagyon is jól hozta a "jó fej" aput, aki az Igen nap folyamán lett igazi szülőtársa párjának, "rossz fej" apunak, aki, mily meglepő és életszagú, így is a szeretett apu. Mindkét szülő megjárja a poklot, majd felemeltetik. "Csupán" katasztrófák, balesetek, de családként való tettek kellenek hozzá.

Nagyon szépen megmutatják, a lázadó kamasz (nem ismerős?) hogyan intézi "cselszövéseit", nem gondolja végig tetteit, és hogyan döbben rá, hogy felelősség is van a világon, a tetteknek következménye van, és erre még az öccse is rádöbben.

Végezetül. Tagadhatjuk, de igaz: bármennyi idősek is vagyunk, a szüleink kicsi fia-lánya leszünk életünk végéig, és szintén így van ez a mi gyermekeinkkel. Ennél a filmnél én hagytam a bennem rejtőző gyermeknek, hogy kikukucskáljon, és velem együtt nézze. Jót szórakoztam, és ezt javaslom mindenkinek. Amennyiben nem megy, a kisebb gyerekeddel, testvéreddel, uncsi tesóddal nézesd! Na, ő értékelni fogja!

63 Igen nap  (2021)

családi | vígjáték

Allison és Carlos rádöbbennek, hogy állandóan mindenre nemet mondanak. A házaspár épp ezért úgy dönt, hogy tartanak egy igen napot, amely csakis arról szól majd, hogy a gyerekek... több»

0