2024.03.23 19:19 Artemisia Olvasottság: <100x
1

Kacsamese

Az Illumination 2023-ban az 1 milliárd dolláros bevételt is átlépő Super Mario Bros.: A film mellett év végén egy aranyos állatmesét is a mozikba küldött.

A Kacsalábon egy színes, kalandos történet egy kacsacsalád nagy utazásáról.

Kacsamese

Mack és Pam egy kacsaházaspár, egy New England-i tó partján élnek 2 fiókájukkal együtt. Mack kényszeresen meg akarja védeni családját minden veszélytől, ezért sosem hagyják el a tavat és fészkük környékét, a fiókákat pedig apjuk rendszeresen rémmesékkel ijesztgeti. Egy nap költöző kacsák pihennek meg a tavon útban Jamaica felé, és lelkesen mesélnek a vándorlás izgalmairól, az egzotikus tájakról, a gyönyörű szigetekről és a végtelen tengerről, mely néhol világít is.

Pam és a fiókák szívesen a telelni induló rajjal tartanának, ám Mack hallani sem akar róla, hogy elhagyják a biztonságot jelentő tavat. Pam és a fiókák csalódottságát látva és saját szemellenzős hozzáállásával szembesülve Mack kénytelen-kelletlen mégis beleegyezik az utazásba, és a család Mack bolondos bácsikájával, Dannal kiegészülve útra kel Jamaica felé.

Természetesen az út sokkal több kalandot tartogat, mint gondolták volna: előbb viharba kerülnek, és a rettegett gémek (a „kacsagyilkosok”) odújában rekednek, mely igencsak tanulságos éjszaka számukra, majd elvetődnek New Yorkba, ahol először találkoznak a nagyvárosi környezettel és annak veszélyeivel, előbb konfliktusba keverednek, majd összebarátkoznak egy városi galambbandával és annak vezetőjével, a pukkancs Balekkal, kiszabadítják az évek óta kalitkában senyvedő, Jamaicáról elrabolt papagájt, Delroyt, majd szembekerülnek a félelmetes séffel, a főgonosszal, a mindenre elszánt kacsasütögetővel. Eljutnak egy utópisztikus kacsafarmra, melyről kiderül, hogy sötét titkot rejteget.

Kalandos, szórakoztató és humoros utazás ez, mely során a kacsacsalád minden tagja tanul valami hasznosat: Mack rájön, hogy nem kell még a széltől is óvnia családját, és hagynia kell, hogy a gyerekei a saját útjukat járják. Pam megtanulja, hogy sokkal talpraesettebb annál, mint ahogy eddig magára gondolt. Dax felismeri, hogy a bátorsága és vakmerősége mindig kifizetődik, és kiderül, hogy Gwen pedig önállóbb, mint gondolta volna. Egymásról is sok új dolgot megtanulnak, pl. Mack nem is olyan gyáva, mint elsőre látszik, hogy milyen jól tudnak együtt működni, ha kell, és hogy a gyerekeik sem olyan elveszettek.

A rajzfilm látványvilága csoda szép, hangulatos, a karakterei szerethetőek, a tanulságai aranyosak, univerzálisak.

Természetesen nem váltja meg a világot, hiszen minden elemét láttuk már máshol, jól bevált panelekből építkezik, összességében mégis egy kedves családi filmmel, egy szórakoztató feel-good mozival van dolgunk.

74 Kacsalábon  (2023)

animáció | kaland | vígjáték

A Mallard család kissé megrekedt az élettel. Mack, az apa, megelégszik azzal, hogy biztonságban tartja a családját és élvezi a nyugodt, New England-i tavukat. Pam, az anya viszont... több»

1