2024.07.14 08:40 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: 137x
0

Számomra csalódás volt a film

Vagy nekem nem sikerült ráhangolódnom a filmre, vagy rossz a film. Guy Ritchie filmjeit, főleg a régebbieket nagyon szerettem. Az egyszerűségében rejlett a szépsége és a zsenialitása. A Blöff, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, Sherlock Holmes, felejthetetlen alkotások, és imádom őket! A zenei aláfestésük is felejthetetlen volt.

Valahol a betétdalokban úgy éreztem, hogy azonos az ízlésünk. Ezekkel a filmekkel letett valamit a „nagy asztalra”! A párbeszédek, a poénok, a színészek zsenije felejthetetlen. Nos, ez az alkotás inkább egy olyan akciófilm, vagy inkább azt mondom, hogy nagyon hasonlít egy Mission: Impossible-filmre. Már vártam, mikor csendül fel Lalo Schifrin zenéje, amitől még most is libabőrös leszek, annyira jó! A történetről nem mondhatom, hogy számomra izgalmas vagy vicces lett volna, pedig nagyon vártam Guy poénjait és a csavarokat.

Számomra csalódás volt a film

A poénok kiszámíthatóak, és akár én is írhattam volna a szövegkönyvet, mert már a poénok előtt, a cselekmény láttán tudtam, hogy mit mondanak majd a színészek. Persze kapunk egy kis ízelítőt ebből, de elenyésző. Még egy dolog, amit fontos megemlítenem, hogy miért is hasonlít egy Mission: Impossible-filmre: egy nő (Aubrey Plaza) is főszerepet kapott a filmben. Az általam fent említett filmekben női főszereplő nem igazán kapott szerepet, de ebben igen, és ez elrontotta az összhatást. (Nincs gondom a női szereplőkkel, de megszoktam, hogy Guy filmjeiben inkább férfiak szerepelnek.) Szerettem, amikor egyszerű hétköznapi, csóró emberek ügyeskednek Guy filmjeiben, de ez a mostani számomra felejthető alkotás, amit igazán sajnálok! Nem volt magával sodró a történet és a zene sem, amibe ha jobban belegondolunk, igenis szükség van, hogy együtt vibráljunk a történettel, hiszen ez adja át nekünk az érzéseket, nemcsak a látványt. Lehet csinálni egy horrorfilmet kellemes zenével? Nem, mert akkor már elveszíti horror jellegét. Ami viszont megrémít: itt az AI, és nem is gondolunk bele, hogy minden programot feltörhet másodpercek töredéke alatt is! Na, ez már gáz! A színészek teljesítménye közepes, semmi kiemelkedő. Jason Statham hozza a mostanában megszokott zúzós, verekedős stílusát, és felbukkan Hugh Grant is. A forgatókönyvet nem Guy írta, mint a Blöff és A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső esetében. Itt mint rendező vett részt az alkotásban, azt nem tudom, hogy Ő hibája volt-e, hogy ilyen rosszul sikerült a film, vagy csak az íróké: Ivan Atkinsoné és Marn Daviesé. Persze nem akarom elvenni senki kedvét attól, hogy megnézze! Jó szórakozást!

akció | thriller | vígjáték

Orson Fortune MI6 ügynök élete egyik legveszélyesebb küldtesével néz szembe, amikor megbízást kap, hogy felkutasson egy új technológiát, amely teljesen megváltoztathaja a... több»

0