2021.09.09 21:27 Filmbarbár Olvasottság: <100x
2

Méltán elfeledett alkotás

Boldogult fiatalkoromban fogható volt nálunk a Szív TV, illetve a Hálózat TV, rendszerint kritikán aluli filmekkel. E filmet megnézve felötlött bennem a fiatalkorom, mert az jutott eszembe, hogy a Kezet nyújt a halál pontosan ebbe a vonulatba illeszkedhetett volna.

Zavaros, abszurd és szürreális történetet sikerült összehozniuk az alkotóknak, amelyben bizarr emberkísérlet és furcsa, föld alatti társadalom is szerepet kap. Eleve nehezen érthető a főszereplő azon indoka, hogy a karja újranövesztéséhez miért éppen egy sorozatgyilkos és egy hüllő génjei szükségesek, de másképpen nehezen lenne megmagyarázható az időnként önállósuló – és olyankor véres ámokfutást rendező – kar mibenléte.

Az alkotók sikeresen belegyömöszöltek még a történetbe egy neofasiszta/neonáci szervezetet is, amely e forradalmi találmány segítségével akar világuralomra törni, sőt, a film végére még némi vérfertőzés is színesíti a sztorit. A legrosszabb az egészben az, hogy végig nem tudja a néző, vajon komolyan gondolta-e a stáb ezt a filmet, vagy éppen szándékosan lett a történet szinte saját maga paródiája. És azért valahol az is szomorú, hogy olyan jobb sorsra érdemes színészek bohóckodtak itt, mint Elke Sommer és Oliver Reed.

Vannak ugyan jó ötletek a filmben, de látszik, hogy alacsony költségvetés mellett dolgozott egy tehetségtelen gárda, ezért lett borzasztóan gyenge ez a történet. A Kezet nyújt a halál sajnálatos módon a méltán elfeledett/ismeretlen filmek listáját gyarapítja, és tényleg csak végszükség esetén nézhető. Némi öröm az ürömben, hogy legalább szinkron készült hozzá...

horror | sci-fi | vígjáték

Harrison, a fiatal tudós néhai apja nyomdokaiban járva genetikai kísérleteket végez. Egy alkalommal a leszakadt karja helyére befecskendez egy regenerációs szérumot, amelyben egy... több»

2