2023.03.14 15:17 HE7EDIK Olvasottság: 110x
1

Rekviem Brendan Fraserért

Aronofsky egyértelműen a szívszaggató drámák és a még annál is lélekölőbb befejezések nagymestere. Fraser karakteréről egyből a Rekviem egy álomért öregasszonya jutott eszembe, csak míg utóbbit a piros ruhába való lefogyás teszi tönkre, előbbit a mértéktelen zabálás taszítja egyre közelebb a sír felé. Lassan körvonalazódik egy jólelkű ember drámája, aki nem akármilyen okok miatt vált olyanná, hogy kiérdemelje A bálna gúnynevet. Mikor a több mázsás karakter élet-halál harcot vív a mindennapi rutinhoz tartozó teendők elvégzésében, rádöbben az ember, mekkora kincs is az egészség.

Mert az élet addig ér valamit, amíg viszonylag egészségesek maradunk. Ezen okok miatt bálnánkat már nem is igazán érdekli élete, egyetlen öröme pedig a vödrös csirkében, a pizzában, na meg a madarak etetésében rejlik. Valamint abban, hogy lányának hátrahagyjon némi pénzt, így vezekelve rossz döntései miatt. Ahogy haladunk előre, annál jobban közeledik a sejthető végkifejlet, rengeteg szívszorító jelenettel, drámákkal, visszaemlékezésekkel, Fraser pedig annyira átéli szerepét, hogy őszintén szólva én ezt ki se néztem volna belőle.

Rekviem Brendan Fraserért

Nem sokan kapnak az álomgyárban második lehetőséget, de ő maximálisan élt vele, és olyan alakítást pakolt az asztalra, hogy örökre belevéste magát a filmtörténelembe. Mikor pedig a végén feláll és odamegy lányához, miközben az olvas neki, azzal csak olyan filmek befejezési versenyezhetnek, mint a Rekviem egy álomért vagy a Hetedik. Jó helyre került az Oscar, amit maga a film is megérdemelt volna.

75 A bálna  (2022)

dráma | vígjáték

Charlie, a 270 kilós, visszahúzódó angoltanár megpróbál újra kapcsolatba kerülni 17 éves lányával, Ellie-vel. Charlie elvesztette a lányát, amikor elhagyta a családját egy... több»

1