2022.07.13 09:41 Emmersson Olvasottság: 612x
4

Azt hittem, jó lesz...

Faék egyszerűségű, ám magát rejtélyesnek mutató történet. Sajnos, Karin Slaughter talán leggyengébb regényéből készült e sorozat. Pedig a felütés remek - a lány születésnapján az étteremben egy ámokfutó szerelmi csalódott lelövi a volt barátnőjét, annak anyját, valamit válogatás nélkül még pár embert.

A történet (egyik) főszereplője, hogy védje lányát, szembeszáll a férfivel. Megsebesül, de megöli a támadót. Ilyen kezdés után hatalmas csalódás, hogy hosszú epizódokon keresztül csak "tenger gereblyézés" folyik, alig csurran-cseppen érdemleges információ. Persze, kiderül a tanúvédelmi program és egy érdekesnek tűnő anti-globalista csoport is képbe kerül, valamint egy merénylet az anya apja ellen, megspékelve egy kis családi drámával-viszállyal. Csakhogy ezen szálak egyike sem átütő, nem mélyül el annyira, hogy fenntartsa az érdeklődést - konkrétan az 5. résznél erősen elgondolkodtam azon, hogy nem folytatom -, és a laza összefüggéseken túl nem sok titokra derül fény, amelyek ne lennének egyértelműek a gyakorlott thriller-fogyasztóknak. Ugyanis nem estem hanyatt attól, hogy kiderült, ki az apja a lánynak.

Azt hittem, jó lesz...

Azon sem lepődtem meg - talán ez volt a legnagyobb "csavar" -, hogy ki adta a fegyvert a merénylőnek. A politikai ambíciókkal bíró fiútestvér és a csoport vezetőjének tervét talán jobban kibonthatta volna az író, inkább a köré kellett volna szőni a sztorit! Egy tanúvédelmi program addig érdekes, amíg annak alanya rejtőzködik, nem ismerik. Miután már szinte minden szereplő tud róla, csak egy információ, a cselekményhez semmit nem ad már hozzá. A családi dráma ugyan hangsúlyos volt, mégis felszínes. Olyan jól indult, azt hittem, jó lesz :(

Toni Collette zseniális. Nélküle biztosan kikapcsolom a TV-t! Sajnos, a leányát alakító Bella Heathcote az ellenpólus, valami hihetetlen, hogy munkát adnak egy ilyen buta arcú, jellegtelen amatőrnek… Mimikája kb. annyi, mint Steven Seagalnak és Kristen Stewartnak együtt (zéró), állandóan nyitva a szája, ami többnyire az ostoba humanoidok jellemzője. Ráadásul, a szinkronja sem javított a helyzeten. A másodvonal és a mellékszereplők rendben voltak. Talán arra jó lesz ez a minisorozat, hogy esélyt ad egy jobb KS regény adaptációra.

dráma | thriller

Amikor egy szombat délutáni kirándulás az édesanyjával a bevásárlóközpontban hirtelen erőszakba torkollik, egy sodródó fiatal nő elképzelése anyjáról örökre megváltozik. több»

4