2024.10.24 20:36 Ahoj poplacsek Olvasottság: 272x
0

6/10 – más rendezőnek 4 csillagot is adnék rá

Hát, nem rossz, nem rossz, de nem is annyira jó. És Guy Ritchie-től többet várnék.

A második világháborúban egy csapat zűrös figura nem hivatalos küldetés során aprítja a nácikat, és keresztbe tesz nekik alaposan. Van egy különösen problémás német tiszt is, akit külön mellékakció során igyekeznek bekeríteni.

6/10 – más rendezőnek 4 csillagot is adnék rá

Eközben western zenei aláfestés és humorral átszőtt túlzó véres csihi-puhi van, néha western betűtípusú fejezetfeliratokkal.

Most a homlokotokra csaptok, és azt mondjátok, ááá, tudom, ez a Becstelen brigantyk! Na és akkor, képzeljétek, azt mondom, hogy közel jártatok a megoldáshoz, de ez nem az, bizony ám, hanem a megihletődött/inspirálódott (kívánt rész aláhúzandó) Guy Ritchie filmje. Tarantino meg csak néz, hogy mióta ilyen eredetietlen ez a Ricsi. És én is így vagyok ezzel. De Ritchie nem Tarantino, és ez a film is laposabb, mind a cselekményét, mind a kivitelezését tekintve. Cavill a helyi teszkós Pitt, a különben jó színész Til Schweigernek is túl nagy a helyi Hans Landa-helyettesítő karakter kabátja. Ja, jut eszembe, Schweiger szerepelt az eredeti alkotásban is, csak ott mellékszerepben. Azt meg, hogy Eiza González mennyire messze esik Diane Krugertől, már felhozni is kellemetlen.

A történet különben egy ténylegesen lefolytatott akció alapján került megfilmesítésre, de nem mernék egy történészt megkérdezni a filmfeldolgozás pontosságáról.

Magyar vonatkozás: az egyik forgatókönyvíró Paul Tamasy.

Szóval Guy Ritchie, még ezt a 6/10-et se érdemled meg igazából, csak ilyen bazi elfogult vagyok az irányodban, hogy még így is megkapod.

akció | dráma | háborús | vígjáték

Az 1939-es események után, miután a brit haderő súlyos csapást szenvedett el a németektől, Winsthon Churchill felismerte, hogy a háború játékszabályai teljesen megváltoztak.... több»

0