2026.01.01 12:52 Hieronymus Bosch Olvasottság: <100x
2

Érdekes, de van benne sok furcsaság is

Kriptozoológia! Egyszerűen szeretem az ilyen és effajta témákat, érdekel, hogy mi vajon az igazság, amiről, ugye, sokan tudjuk, hogy az "odaát van".

Filmünk forgatókönyvírója, rendezője és vágója is egyben Larry Fessenden. Filmünk egy independent alkotás, vagy maibb, divatosabb szóval "indie movie". Ez sajnos meg is látszik néha a kamerabeállításokon, az "ambiance"-on, a "backlight"-on és a "bounce lighting"-on; sokszor sajnos nem érzékeltem, mit is látok. Egy "low budget", amit azért jobban is össze lehetett volna rakni, hiszen a "creepy" faktor nem lett túl izmos... Mit láttam a film megtekintésekor? Lássuk!

George (Jake Weber) egy tapasztalt, profi fotós, aki végre-valahára kezd valahogyan megszabadulni egy hatalmas, profitorientált manhattani reklámügynökségnél végzett munkája nagyon erős stresszétől. Felesége, a bájos Kim (Patricia Clarkson) és 10 éves, örökmozgó fiuk, Miles (Erik Per Sullivan) New York állam északi részére utaznak, hogy végre megcsodálják a csodálatos téli tájakat, bár az odaút nem éppen problémamentes. George önhibáján kívül elüt és nagyon súlyosan megsebesít egy szarvast, amely hirtelen bemenekül az erdőbe, és eltűnik. Amikor George megáll, hogy megnézze az állat sérüléseit, hirtelen egy dühös helyi lakossal, Otisszal találja szembe magát (John Speredakos). Otis rettenetes dühbe gurul, majd azt mondja George-nak, hogy ő és társai már egy ideje követik a szarvast. Másnap a helyi indián boltos mesél a kisfiúnak a Wendigóról, ahol megállnak vásárolni, sőt még egy kis faragott szobrocskát is ad neki...

De az igazi rémálom a család számára még csak most kezdődik. Nem is spoilerezném le az egész filmet, hiszen van olyan, aki szeretné megnézni. Hibái vannak, mint minden "low budget" mozinak, de ezeken "átlépve" nyugodt szívvel ajánlom, aztán aki szeretné, nyugodtan nézze meg, főleg akit érdekelnek az ilyen témájú filmek. Szerintem érdemes. Ha létezik a Wendigo, azért, ha pedig nem és csak legenda, akkor pedig azért!

44 Wendigo  (2001)

horror | misztikus | thriller

A wendigo egy félig ember, félig szarvas hibrid, legalábbis az ősi amerikai őslakosok meséiben. De túl lehet-e élni egy találkozást egy ilyen lénnyel? több»

2