Közösség

Vélemény:

66 Greenland: Az új menedék

(2026)

Greenland: Az új menedék

IstvanF   2026.01.23 17:53
0

Elméletileg minden megvolt ebben a filmben ahhoz, hogy kategóriájában jó legyen. Poszt apokaliptikus látvány, akció, számos leküzdendő akadály, sok helyszín, szimpatikus szereplők stb., valami mégis hiányzott belőle. Mikor kijöttem a moziból, megnéztem az órámon, hogy tényleg másfél órás volt-e, mert simán 2 órásnak éreztem, de összességében rendben volt. A szinkron nem tetszett, Kőszegi Ákos zseniális szinkronszínész, de 10 évvel idősebb Butlernél és szerintem nagyon sokat lassított a filmen. Ha megjelenik streamen, megnézem még egyszer eredeti nyelven.
A Butler és Baccarin közt szerintem semmi kémia nem volt, nem volt hihető, hogy ők egy család. Ahogy korábban említi egy hozzászólás, valóban nagyon idegesítő az állandó "hogy vagy" kérdezgetése, de ez már számos más filmben, sorozatban is feltűnt. Felesleges és nem működő feszültségkeltésnek gondolom.
Volt pár butaság a filmben, az elején rögtön azzal kezd Butler karaktere, hogy a tengerben hánykolódó átvizsgált mentőkabinok ajtajait nem csukja vissza, hadd süllyedjen el, úgy sem lesz rá szükség alapon. Aztán 10 perc múlva mégis kell, de szerencsére nem mentek tele vízzel. Ezt nagyon sok zombis, vírusos, poszt apokaliptikus film eljátssza, hogy a szereplők elképesztő mennyiségű és fontosságú tárgyat hagynak veszni.
Innentől nagyjából már jó volt az irány, az autós jeleneteket sem túlozták el, sok minden elromlott ami el tudott romlani, a létrán mászós rész nagyon izgalmas volt. Végre nem féltek az alkotók haláleseteket bemutatni, ezzel megmutatva, hogy tényleg komoly a helyzet. A film elején lévő pánik is jól be lett mutatva, a kevés erőforrásért azonnal elkezdték ölni egymást az emberek és sokan pórul is jártak.
Mikor a francia fickó rájuk talált, először furcsának tartottam, de jól meg lett magyarázva, ötletes volt ez a fordulat a filmben.
Jó volt az egyensúly, nem csak az emberekről szólt a film, látványt is kapunk bőven és végre nem azt látjuk századjára, hogy a szétesett család újra egyesül (azt ellőtték az első részben :) ).
Viszont amiatt, hogy sokkal hosszabbnak tűnt, mint a tényleges játékidő, csak közepesre értékelem.