2022.08.26 09:57 fankbringa Olvasottság: 512x
3

Happy end mindhalálig

A történet az ismertetőből kiderül. Adott egy állat, ami üldöz pár embert, akik megpróbálnak megmenekülni. Egyszerű túlélős film újabb feldolgozását láthatjuk. A szereplők közül a legjobban a főszereplő, az oroszlán miatt aggódtam. Az oroszlán, aki olyan szigorúan néz az egész filmben, mint Charles Bronson és a végére olyan leharcolt lesz, mint John McClane. Közben nem ment meg senkit, de legalább megpróbálja megmenteni a saját becsületét. Már-már klasszikus főhős egy retro akciófilmben. A filmben nincs kiért izgulni. A két hisztis kislány olyan idegesítően viselkedik, hogy azon izgultam, mikor roppantja el valamelyik gerincét a főhősünk és akkor végre abbahagyják a nyavalygást. Sajnos a főhősünk kihagy minden ziccert, amitől a film igazán jó és eredeti lenne. A film közepétől azon izgultam, hogy mikor kezdenek el rángatózni és zombiként hörögni a megharapott áldozatok, mert az ábrázolásmód nagyon kezdett belecsúszni a Kaptár filmek képi világába. Hörgésből amúgy nincs hiány, egy acapella hörgőkórus dobott volna a hangélményen, de sajnos ez a ziccer is kimaradt, pedig egy kellemes elnyújtott hörgés egy ütemes zichálás alapon szinte már vonzza apuci rap szólóját.

Igen, tényleg unalmas a film. Megvan neki a bája, hogy láthatjuk a főhősöket, a kitartó várakozást, az érzelmek széles spektrumának hiányát a jelenetekből, azt, ahogy együtt sírnak és nevetnek. Nevetésből nincs sok, pedig egy szuper apa lehet, hogy humorral oldaná a feszültséget. Itt apa inkább csak szítja a feszültséget a sok rossz szöveggel és a bénázásával. Hitelesen adja a lúzert, akiben már a lányai sem hisznek. Ráadásul még tinik is. Nehéz nekik.

Happy end mindhalálig

Apa az egész filmben úgy néz ki, mint az egyszeri takarító, aki elhagyta a szemetes vödrét és minden bokorba benéz, hátha ott van és nem tűnik fel senkinek, hogy elvesztette. Persze mindenki tudja, csak nem mondja, mert empatikusak. Itt Apa a saját büszkeségét keresi az oroszlánnal együtt, megpróbálja magát belerángatni abba az illúzióba, hogy győzhet, pedig egy háborúban a győzelem is csak egy illékony siker, ami megelőzi mindazt a sok munkát és szenvedést, ami miatt a háború nem vonzó. Ahogy az apa és az oroszlán is választhatna új utat, egyikük sem teszi, mert túlságosan beleragadtak a múltjukba. Mindketten követik az áldozati múlt szokásait. Ez az a múlt, ami oda-odacsap a szereplőknek és a végére szétterül, mint a felhőszakadás a szavannán.

A legfeltűnőbb a filmben a szereplők teljesen irracionális viselkedése, a két lépés előre, egyet hátra cselekedetek. Ez a film egyik erőssége, ahogy kitart az elvei mellett és következetesen végigviszi azt. Ettől lesz egységes és idegesítő. A legszimpatikusabb karakter a Sharlto Copley által megformált karakter volt. Pont azt hozta, amit elvárunk egy vadőrtől. Visszafogott, magányos, szakértő és látványosan otthonosan mozog a vadvilágban. Semmi túljátszás, semmi hivalkodás. Meghagyta a ripacskodást Idris Elbának és családjának.

A képi világ lenyűgöző. A szépen megépített tájak, berendezések, helyszínek olyanná teszik a túlélő cirkuszt, mintha egy tényleges túrán lennénk a rezervátumban. Közelről láthatjuk Afrika csodálatos állatvilágát. Semmi túlzás, semmi giccs, csak afrika zord szépsége végig. Azt kell mondjam, hogy ez hibátlan lett. Nem tudnék belekötni. Sokan fanyalogtak a CGI miatt, ami nekem meggyőző volt és abszolút beleillett a film képi világába. Nem tudom mivel lehetett volna jobb, nekem elég jó volt.

A filmet egyszer nézősnek ajánlom mindenkinek, aki szereti a szép tájakat és szeret együtt izgulni a főszereplőkkel.

60 Fenevad  (2022)

dráma | horror | kaland | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Egy apa és két tizenéves lánya egy oroszlán célpontjává válik. Az apának be kell bizonyítania, hogy a szavannának csak egy csúcsragadozója van, az pedig nem más, mint ő. A... több»

3