Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Fenevad (2022)

Beast
Filmadatlap
 
20
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Videók (3)

 
Artemisia   2022. 08. 16.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
Rossz cica

Baltasar Kormákur munkásságának meghatározó részét képezik a túlélőfilmek. Dobta már hőseit Izland fagyos vizeibe a Dermesztő mélységben, jeges hóviharba a Mount Everesten az Everestben, és hagyta őket elsodródni a nyílt tengeren egy pusztító hurriká... teljes kritika»

 
erahurka   2022. 08. 09.

1
Még trash-nek is gyenge

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Uram borogass! Arra számítottam, hogy legalább egy 6/10-es trash akció-horrornak el fog menni, de még ezt a szintet se sikerült megugrani. Idris Elba, a tanult orvos az év talán legostobább főhőse, aki ha azt mondják magaslest keressen, megkérdezi hogy az meg hogy néz ki. A szavanna közepén, ahol nem fog találni túl sok magaslessel keverhető épületet. Ez még rendben is lett volna egy trash-feszthez, ahogy az akciójelenetek nagy része is. Amikor puszta kézzel kettő pofont lekever a gigaoroszlánnak, te jó isten, úgy röhögtem, mint egy idióta. Rossz volt az akció-üresjárat arány ahhoz, hogy igazán szórakoztató, akár újranézhető menet legyen, és őszintén, én még untam is egy idő után. Simán vágtam volna belőle. Lehetett volna akár egy óra és tíz perc, és akkor mindjárt többnek tűnt volna az oroszlán-akció. Vagy maradhatott volna ennyi a játékidő és a bugyuta lelkizés helyére mehetett volna még meghökkentő akció. Vicces amúgy, hogy többet vártam tőle, mint a Bullet Traintől és az lett egy korrekt vicces-véres hülyeség, ez meg a túlzott komolykodás közben sz*rtengerbe süllyedő hulladék.

 
CURICA88   2022. 08. 14.

0
Csalódás volt a film (nem szeretném senki kedvét elvenni)

A film imitt-amott nem életszerű és nem mondhatom, hogy végigizgultam. Az előzetes sokat ígérő volt a zenei aláfestéssel együtt, mely zenét nem hallottam a filmben. Nehezen indul a film és a folytatás sem jó. Egyszer nézhető. A Ragadozók című film sokkal izgalmasabb volt.

 
Dada   2022. 08. 14.

0

Hm, hol is kezdjem? Rövid leszek, ez pont olyan vadállatos thriller, mint bármelyik másik, ugyanazokat a köröket futja le ugyanolyan eredménnyel. Ami a jobb féle túlélős-vadállatos thrillerekhez viszonyítva nem akkora baj, feltéve, ha nem számítasz v... több»

 
bart   2022. 08. 13.

0

Idris Elba egyszerűen zseniális ebben a filmben, az ő alakítása nagyon megtartja az egészet, bár a film alapötlete is nagyon ütősre sikeredett. Ezt mindenképp látni kell!

 
demonkiller45   2022. 08. 11.

0

Szerintem egyszerűen nagyon hiányzott már egy ilyen film a piacról. Már az előzetesek alapján is tudtam, hogy meg akarom nézni.

A film összbevétele 41 137 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 21 607 065 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 598 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Nem csak a filmben, de a forgatáson is elszabadult egy fenevad, méghozzá egy oroszlán.

(BRANTON )
 

Baltasar Kormákur és Idris Elba először dolgoznak együtt.

(BRANTON )
 

A Fenevad mellett Idris Elba 2022-ben a 3000 év vágyakozás című produkcióban is szerepelt.

(csd)
 

Baltasar Kormákur rendező karrierje során főként "túlélő" filmeket készített.

(csd)