Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Fenevad (2022)

Beast
Filmadatlap
 
20
Szereplők
11
Vélemények
13
Képek
4
Videók

Galéria (13)

Videók (4)

 
dandelion1983   2022. 11. 03.

legújabb vélemény

0

Nagyon kedvelem Idris Elbát, miatta találtam rá erre a filmre. Nagyon szeretem a jó kalandfilmeket, és viszonylag ritkán készül említésre méltó darab ebben a műfajban. Ez az alkotás sem tökéletes, ha akarunk, bőven lehet benne hibát találni, de ne ez... több»

 
fankbringa   2022. 08. 26.

a nap véleménye

3
Happy end mindhalálig

A történet az ismertetőből kiderül. Adott egy állat, ami üldöz pár embert, akik megpróbálnak megmenekülni. Egyszerű túlélős film újabb feldolgozását láthatjuk. A szereplők közül a legjobban a főszereplő, az oroszlán miatt aggódtam. Az oroszlán, aki o... teljes kritika»

 
Solo   2022. 08. 22.

5
Izgalmas, de a hasonló filmek sorában közepes

A Fenevadhoz hasonló témájú, túlélős, menekülős filmek sorában nálam az 1997-es "A vadon foglyai" a csúcs. Ahhoz képest a Fenevad inkább közepes film. A téma ugyanakkor nem rossz - a vadonban rekedt, autóba menekült apáról és két kamaszkorú lányáról - de a kivitelezés a CGI jelenetekkel már gyengécskére sikerült. Baltasar Kormákur egy rövidke filmet rendezett, melyben Idris Elba a főszereplő. Alakítása nem nevezhető átütőnek, azzal együtt sem, hogy egy ilyen túlélős dráma nem kínál nagy ívű színészet bemutatására túl sok lehetőséget. Mégis lehetett volna kicsit aktívabb, élettel telíbb a játéka. Jók viszont a helyszínek, hihető az afrikai színtér. Az emberevő oroszlán már kevésbé hiteles, nagyon kilóg a lóláb, hogy komputer generálta képekkel operál a rendezés. Az izgalom ugyanakkor végig megmarad, aggódunk a lányokért, féltjük az apát és szurkolunk a megmenekülésükért. A legvégső összetűzés nagyon vitatható ami a hihetőséget illeti. Összességében tisztes iparosmunka, közepes mozi, mely egyszer nézősen megéri egy mozihegy árát. Nálam: 60%-os.

 
Artemisia   2022. 08. 16.

a nap véleménye

4
Rossz cica

Baltasar Kormákur munkásságának meghatározó részét képezik a túlélőfilmek. Dobta már hőseit Izland fagyos vizeibe a Dermesztő mélységben, jeges hóviharba a Mount Everesten az Everestben, és hagyta őket elsodródni a nyílt tengeren egy pusztító hurriká... teljes kritika»

 
erahurka   2022. 08. 09.

2
Még trash-nek is gyenge

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Uram borogass! Arra számítottam, hogy legalább egy 6/10-es trash akció-horrornak el fog menni, de még ezt a szintet se sikerült megugrani. Idris Elba, a tanult orvos az év talán legostobább főhőse, aki ha azt mondják magaslest keressen, megkérdezi hogy az meg hogy néz ki. A szavanna közepén, ahol nem fog találni túl sok magaslessel keverhető épületet. Ez még rendben is lett volna egy trash-feszthez, ahogy az akciójelenetek nagy része is. Amikor puszta kézzel kettő pofont lekever a gigaoroszlánnak, te jó isten, úgy röhögtem, mint egy idióta. Rossz volt az akció-üresjárat arány ahhoz, hogy igazán szórakoztató, akár újranézhető menet legyen, és őszintén, én még untam is egy idő után. Simán vágtam volna belőle. Lehetett volna akár egy óra és tíz perc, és akkor mindjárt többnek tűnt volna az oroszlán-akció. Vagy maradhatott volna ennyi a játékidő és a bugyuta lelkizés helyére mehetett volna még meghökkentő akció. Vicces amúgy, hogy többet vártam tőle, mint a Bullet Traintől és az lett egy korrekt vicces-véres hülyeség, ez meg a túlzott komolykodás közben sz*rtengerbe süllyedő hulladék.

2
 
indingo   2022. 08. 22.

1

A történet nem egyedi, de az afrikai környezet adott egy kis fűszert a filmnek. Idris Elba karaktere egy kemény apa lenne, aki mindent megtesz lányaiért, ehelyett egy esetlen lúzert kaptunk. A történet kiszámítható és feledhető.

 
CURICA88   2022. 08. 14.

0
Csalódás volt a film (nem szeretném senki kedvét elvenni)

A film imitt-amott nem életszerű és nem mondhatom, hogy végigizgultam. Az előzetes sokat ígérő volt a zenei aláfestéssel együtt, mely zenét nem hallottam a filmben. Nehezen indul a film és a folytatás sem jó. Egyszer nézhető. A Ragadozók című film sokkal izgalmasabb volt.

A film összbevétele 41 137 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 49 934 436 forintot termelt. A hazai mozik összesen 30 284 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben 20 halálesetet láthatunk.

(BRANTON )
 

Nem csak a filmben, de a forgatáson is elszabadult egy fenevad, méghozzá egy oroszlán.

(BRANTON )
 

Baltasar Kormákur és Idris Elba először dolgoznak együtt.

(BRANTON )
 

A Fenevad mellett Idris Elba 2022-ben a 3000 év vágyakozás című produkcióban is szerepelt.

(csd)
 

Baltasar Kormákur rendező karrierje során főként "túlélő" filmeket készített.

(csd)
 
Nemes egyszerűséggel felépített szórakoztató tömegfilm, legalábbis erről próbál győzködni minket Baltasar Kormákur újabb amerikai projektje, míg valamivel félidő után nyilvánvalóvá nem válik, hogy olcsó bűvésztrükkel kápráztat csupán. több»