2023.11.12 13:07 Artemisia Olvasottság: 180x
3

Backstreet Trolls

A világ legédesebb rajzfilmhősei, a Trollok visszatértek és trilógiává bővültek a DreamWorks gondozásában. A 2016-os első rész elképesztően cuki, és szívmelengető módon mesélt a belső korlátok legyőzéséről, a félelmeken való túllépésről a zene és persze a szeretet egyesítő, gyógyító hatása révén. A 2020-ban érkező folytatás, a Trollok a világ körül egy nagyobb léptékű, világraszóló, fergetegesen színes és bájos kalandba csomagolva mesélt a különbözőségről és elfogadásról ismét a zenét és a szeretet téve meg a legnagyobb egyesítő erőkké.

A trilógia harmadik darabja, az Együtt a banda pedig a testvéri kapcsolatokról és családi konfliktusokról mesél egy ugyancsak fergeteges, színes-szagos és kedves tanulságokban bővelkedő kalandon keresztül, melynek fő mozgatórúgója ismét csak a zene.

Backstreet Trolls

Felbukkan ugyanis egy, a 90-es években népszerű fiúbandákat idéző troll banda, a BroZone, melynek egyik tagját, Floydot elrabolja és tehetségét kiszipolyozza egy tehetségtelen, ám törtető testvérpár, Bársony és Furnér.

Kiderül, hogy a rég feloszlott BroZone valójában Ágas testvéreiből állt, és még ugyan kisbaba korában, de Ágas is tagja volt a bandának, viszont ma már hallani sem akar bátyjairól. Pipacs unszolására mégis elindulnak Floyd megmentésére és egy vidám és vicces, ugyanakkor érzelmes kalandra, mely során megismerjük Ágas gyerekkorát, megtudjuk a „Tökéletes Családi Harmónia” receptjét, viszontlátjuk Porcos és Bridget imádnivaló párosát, bepillantást nyerünk egy toxikus testvérpár életébe, kiderül Pepi király régen őrzött titka, Pipacs pedig hatalmas ajándékot kap.

Igen, az Együtt a banda a maga 92 percét maximálisan kihasználva megtölti azt tartalommal, vidámsággal, drámával és persze klassz retró és modern slágerekkel egyaránt.

Pipacs hercegnő és Ágas végre hivatalosan is egy pár lesznek, Bridgetből hercegné lesz és egybekel Porcossal, a BroZone megtalálja a „Tökéletes Családi Harmónia” receptjét, és újra egyesül az 5 testvér, Pepi király visszakap valaki nagyon fontosat, és újból megünnepelhetjük a zenét.

A tárgyalt témákat és a mondanivalót újfent a gyerekek nyelvére lefordítva adja át, miközben megőrzi a széria megszokott báját és optimizmusát, harmadszor is igazi feel good-élmény tud lenni komoly témák érintése mellett is. Három rész után még mindig azt tudjuk mondani: a Trollokat csak szeretni lehet.

animáció | családi | kaland | vígjáték

Két fergeteges kaland után, amelyekben őszinte barátságukat és rendületlen flörtölésüket mutatták be, Pipacs és Ágas most már hivatalosan is egy pár lett, #ágpacs néven.... több»

3