2024.01.12 22:07 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 614x
3

Értő olvasás!

Na igen, az a jó öreg értő olvasás...

Dráma:

Értő olvasás!

Alapvetően párbeszédekre épülő mű, a művészeti hatását az egyedi cselekvéseken keresztül, jelen időben mutatja be, így érzékelteti, egyben bemutatja erőteljes hatását!

Ez pedig műfajilag dráma volt, akár elhisszük, akár nem!

Márpedig Julia Roberts hatalmas alakításával megspékelve!

A film egy brutális „vis maior”, ami engem személy szerint a nyerseségével és mondanivalójával megfogott! Sam Esmail szerint a világunk, azon belül is bárki veszélyben van, és itt nem számít az erő és hatalom, mindenki bukhat és feltörhet bármikor!

Nincs ultimátum, egyből és ellenállhatatlanul éri támadás a világ legerősebb katonai államát...

Irreguláris hadüzenet, láthatatlan ellenség...

Clay (Ethan Hawke), a felesége, Amanda (Julia Roberts) és gyermekeik, Rose (Farrah Mackenzie) és Archie (Charlie Evans) mind-mind pompásan, feszesen és nagyon autentikusan hozták a karaktereiket. A film lényege, miután találkoznak a nyaralás során a lakás igazi tulajdonosaival, ahová Clay és családja „tévedésből” kerültek, hogy mindkét család kissé vicces módon azon agyal, hogy vajon mikor lesz vége a „világvégének”, mikor térhetnek vissza a „normális”, jól megszokott életükhöz.

Persze, sejtjük, hogy soha, hiszen valami megváltozott, valami véget ért, és valami elkezdődött!

Scott (Mahershala Ali) és lánya, Ruth (Myha'la Herrold) sem értik, mi is történik velük, és mi történt biztonságos és megszokott világukkal.

Bioterrorizmus, terrorizmus, és egy jó adag apokalipszis. Néha-néha a rendezés kissé megbicsaklik, mondjuk a miértjét nem tudom, de azért szépen helyrerázódik, és minden érthetővé, egzakttá válik!

A végkifejlet is brutálisan kemény, és félelmetesen sötét. Hiszen egy világkép omlik össze a szemünk előtt, és főszereplőink sem tudják, mit tegyenek, mi a következő lépés.

Mac Quayle zenéje és hangeffektjei és Tod Campbell pazar képei, az XLS-ek pompás narratívái szembeötlően zseniálisak, és szemet gyönyörködtetőek!

Itt egy a lényeg!

A filmet néző felfogja-e, mit lát, vagy reflexből ledegradálja azt a pompás darabot!

Igen, ide már kell egy kis „gógyi”, ez nem a Spongyabob, nem lehúzva a tündéri kis szivacs kalandjait bemutató rajzfilmeket!

Lehet, hogy inkább azt kellene nézniük, az sokkal „egyszerűbb”, emészthetőbb sztori!

Kissé lélekromboló történet, de vajon csak fikció-e?

Az IMDb-n 154 ezer véleményezés után 6,5/10-es, a TMDB-n 1555 szavazat után 65%-ra értékelték, nálam ez négy csillag, és 77%!

Házi aludttej és a kedvenc fotelem!

Kint pedig „furcsa” csend, és semmi más!

dráma

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

3