2026.05.13 18:34 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Instant film, instant szex. 18 éven felülieknek!

Az egyik legordenárébb film tinikről, amit valaha láttam. Tíz perc után elkezdtem markolászni a plüsspatkányomat, idegi alapon. (Komolyan úgy éreztem, szükségem lenne egy bokszzsákra, ha ez a színvonal kitart a film végéig).

Ki a célközönség? Azt reklámozzuk, hogy mindenki mindenkivel? Nincs ezekben a lányokban tartás? Egyszer felpróbálják őket a fiúk, aztán tovább állnak! A film annyira összemossa a barátságot, a vágyat és a státuszversenyt, hogy egy ponton már senki nem embernek, csak fogyóeszköznek tűnik. Mondjuk Tristan (Simon Rérolle) — a továbbiakban HMCS, azaz Helyi Menő Csávó — nem a legrosszabb példány, de ettől még nem lett szimpatikusabb számomra.

Instant film, instant szex. 18 éven felülieknek!

A film olyan, mintha összeturmixolták volna A csaj nem jár egyedül, a Kegyetlen játékok és egy olcsó A szürke ötven árnyalata-utánzat maradékait. A film minden jelenete úgy van felépítve, hogy provokáljon, de közben semmit nem mond a szereplőiről! Itt van például Charlotte, (Camille Léon-Fucien). Szellemi fogyatékos? Charlotte karakterét annyira infantilisre és naivra írták, hogy nehéz eldönteni: szatírának szánták vagy egyszerűen rosszul megírt figura. Az énekleckéje után bevittem volna egy gyomrost a bokszzsáknak (elméletben, mert nem tudok bokszolni).

A film másról nem szól, mint (azokat a szavakat használom, melyek elhangzanak a filmben is): szopás, nyalás, dugás elölről, hátulról és ehhez hasonlók. A HMCS meg rögtön szerelembe esik a tengerparton Céléne-be (Paola Locatelli), na persze! De hiszen most próbált fel 30 kilométeres körzetből minden nőt!

A forgatókönyvírók: Rachel Suissa és Slimane-Baptiste Berhoun botrányos munkát végeztek. Persze ne hagyjuk ki a rendezőt, Rachel Suissát és a koreográfust sem, ha már ennyit szökdécselnek meg táncikálnak. A zenei rendezők: Olivier Coursier és Nicolas Erréra viszont jól „muzsikáltak”.

109 percem ment el erre a förmedvényre! Még a francia kritikusok tetszését sem nyerte el. A készítőket talán nem igazán érintette meg az 1782-ben kiadott Pierre Choderlos de Laclos által írt eredeti történet, azért csúszott félre. Egysíkú, számomra mondanivaló nélküli alkotás. Egy napon se említsük az 1988-as filmmel! És ha ez a modern feldolgozás, akkor inkább visszatérek az eredetihez — ott legalább volt tétje annak, amit manipulációnak hívtak.

dráma | romantikus

Célène 17 éves idealista. Hisz az abszolút szerelemben, és jobban érdekli az olvasás, mint a közösségi hálózatok. Éppen arra készül, hogy egy időre külön éljen... több»

0