2022.07.03 09:15 Yosihiro Olvasottság: 156x
2

Olaszországból szeretettel!

Egy remek kis hangulatú, olasz temperamentumú történetet kapunk. A könyvet nem olvastam, de valahogy az volt az érzésem, hogy ebből kimaradt valami. Igazából a szerelem ízét, pillanatát sem kaptam meg képben, érzésben. Valahol minden elsimul és egy teljesen közepes vonalon halad végig ez az alkotás.

Igazán kiugró váratlan esemény nem kapunk, inkább sablonosnak mondanám. Igazából csak az olasz tájból és az országból kapok olyan ízelítőt, amire azt tudom mondani, na ez igen ez jó volt. Összességében a forgatókönyv közepes szerintem, mert hiányérzetünk marad. (A könyvet el fogom olvasni.)
A rendezés sem emelkedik a magasba, így az is csak a közepes kategóriát éri el.

Olaszországból szeretettel!

A szereplők viszont nemhogy nem tudnak a történethez adni, de szerintem gyengén szerepelnek. Valahogy minden túl sablonos. A hangi és képi effektek viszont jók. Így, azt hiszem ezzel a három csillaggal nem lövök mellé, hiszen ennél többet nem ér ez a film. Igen szerethető, aranyos és szép is, de akkor is hiányzik belőle az igazi romantika vagy pl. az igazi apáról csak villanóképet kapunk.
Szóval, nem ad olyan igazi, mélyreható érzelmet, ami megragadna az emberben. A történet alapból jó, és tényleg olyan tinifilmnek is mondhatnám, de aztán átlép egy határt, ahol a felnőtté válás és a gyermekkor minden szépségéből nagyon apró morzsákat kapunk. Annak örültem, hogy a vége jó lett mert, én a jó befejezéseket szeretem és ez kimondottan jól sikerült, akár egy folytatást is meg tudnék nézni, ami érzelmekben és tartalomban is bővebb lenne. Akik szeretik Olaszországot vagy az olasz filmeket, azoknak mindenképp ajánlom. Remek, üdítő kikapcsolódás. Üdv, Yosi.

dráma | romantikus | vígjáték

Lina megígéri beteg édesanyjának, hogy a főiskola előtti nyarat Firenzében tölti, ahol beleszeret a városba, az emberekbe és a "gelato"-ba. több»

2