2022.08.15 15:49 BRANTON Olvasottság: 2231x
1

Ne nézz le, mert lezuhansz!

Scott Mann mindig egy B-kategóriás szintet hozott, ezt a lécet most sem tette magasabbra. Az alapszituáció nagyon frankó, mindig remek alapanyag egy igazi feszült, klausztrofób thrillerhez. Aki 4-5 mondatnál nem szeret többet olvasni, annak már az elején leszögeztem, hogy B-kategóriás a film, tehát többre nem szabad számítani. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes megnézni ezt a mozit!

Két barátnő, pontosabban Becky és Hunter, fennragadnak egy baromi magasan álló rádiótornyon. Csak egymásra számíthatnak, le kell győzniük minden félelmüket. Mint már említettem, hogy ez egy remek alapszituáció egy izgalmas thrillerhez. Az izgalmas thrillert meg is kapjuk, de a helyén kell kezelni a dolgokat. A színészek Jeffrey Dean Morgan kivételével abszolút felejthetőek, az alakításuk szintúgy. Az atmoszféra, lévén, hogy thriller, feszült. Na de nem végig! Ez az egyik legnagyobb baj! Nem egy végig fotelbeszögezős thriller, hanem egy olyan film, ami helyenként feszkós. Haragudni nem lehet Mann alkotására, hiszen az operatőri munka egész kellemes, szép képeket kapunk.

Ne nézz le, mert lezuhansz!

Amit a trailer ígért, azt hozza a teljes film is. Nem is vártam többet, csak annyit, hogy kapcsoljon ki másfél órára. Ezt az akadályt többnyire sikeresen vette a Zuhanás, de 1 napnál tovább nem lesz eszemben. Az viszont nem okés, hogy már idejét sem tudom annak, hogy mikor láttam egy baromi erős thrillert. A hó rabja című filmről írt kritikámban is megjegyeztem, hogy üdítő lenne már valami remekbe szabott thriller műfajú alkotást látni. Úgy néz ki, hogy arra még várni kell. Ha várni kell nem probléma, csak az akkor már tényleg pattintson állcsúcson, vagy valami hasonlót műveljen, mert sorra jönnek a középszerű, vagy ami még rosszabb, kifejezetten rossz alkotások.

A Zuhanásra visszatérve megjegyezném, hogy egy kicsivel több fordulatot elviseltem volna, hogy legyen kiért izgulni. Haragudni nem tudok Scott Mann alkotására, mely tőle talán ez az eddigi leglátványosabb mozi. Szóval megéri megnézni, de ne legyenek nagy elvárások. Adok is neki 3 csillagot, mert egy átlagos thrillernek, túlélőfilmnek megfelel.

70 Zuhanás  (2022)

thriller

A legjobb barátok, Becky és Hunter egy 2000 láb magas rádiótorony tetején találják magukat, ahonnan életveszélyes út vezet lefelé.

1