2023.03.24 17:29 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 2241x
2

Két nő, meg két keselyű.

Jeffrey Dean Morgan elvállalta ezt a szinte cameo szintű szerepet, és azért ez nem volt túl nyerő, mert értelmetlenségnek tűnt, hiszen itt nem tudta, nem lehetett úgymond „kijátszania” magát.

Maga a sztori nem egy nagy pukkanás.

Két nő, meg két keselyű.

Plusz mikor kiderül a sztori lényege, sejthető, sőt tudható a vége is.

Adva van két csaj, Hunter (Virginia Gardner) és Becky (Grace Fulton), akik már „ezer éve” barátnők, együtt csinálnak mindent, együtt másznak hegyet, és mint kiderül, Becky pasija, Dan (Mason Gooding) is hetyeg mind a kettővel, amiről Becky, a mennyasszony persze nem tud semmit.

Dan egy katasztrofális balesetben lezuhan egy hegyről és szörnyethal.

Becky befordul, depressziós lesz, és bezárkózik.

Egy évvel a haláleset után Hunter megkeresi, hogy másszanak meg együtt egy 600 méteres tévétornyot, amit nemsokára lebontanak.

Nagy nehezen Becky rászánja magát, és elindulnak a sivatagba, ahol megszállnak egy kis motelben, és reggel elindulnak a kissé rozsdás és lepukkant, életveszélyes toronyhoz.

A felfelé úton nincs is semmi extra, csak néha ki-ki esik egy-két csavar, leszakad néhány létrafok, és remeg az egész tákolmány.

Felérnek, és persze a baj megtörténik, leszakad a létra nagy része, és fent rekednek egy másfél lépésnyi kis tetőn.

Aki azonban jobban bírja a magasságot, mint én, annak lesz alkalma izgulni, mindig történik valami, ami fenntartja a figyelmet.

Más kérdés, hogy a rendező helyenként túlságosan is hatásvadász eszközökhöz nyúl, holott egy ilyen szituációban erre semmi szükség nincs. Teljesen feleslegesen beemel még egy konfliktust, az utolsó harmadban pedig egy csavarral próbál sokkolni. Nem rossz húzás, de láttuk már számtalanszor, sokkal jobb kivitelben. A másik kifejezetten zavaró dolog a két főhős viselkedése.

Szó nincs róla, hogy teljesen kretének lennének, olykor mégis úgy tűnik. Főleg Hunter reakciói tudnak teljesen eszementek és irracionálisak lenni és erre nem magyarázat az, hogy egy adrenalin-függőről van szó.

Bárgyú idiótaságokat csinál szöszi főhősünk.

Ezen felül is akadnak bőven logikai buktatók a filmben, a végső megoldásba is bele lehet kötni, de elismerem, hogy Becky utolsó lépése (telefon-cipő-gyomorba) a segítségkérésre elég merészre sikeredett. Itt jegyezném meg, ha ez átment a korhatárbizottságnál, akkor fogalmam sincs, néhány káromkodás miért nem.

Plusz a lakmározás a keselyűből: ezt mintha már láttam volna egy Conan nevű barbárnál.

A rendező, Scott Mann, aki a forgatókönyvíró is egyben, csinált egy kemény kis horrormozit.

Na persze olyan mai, „trendi” filmet, de nézhető és értékelhető.

A vége mondjuk itt is el lett kapkodva, de én már megszoktam, és lassan nem is érdekel.

Sajtos-bundás mogyorót ropogtatva meg főleg nem.

69 Zuhanás  (2022)

thriller

A legjobb barátok, Becky és Hunter egy 2000 láb magas rádiótorony tetején találják magukat, ahonnan életveszélyes út vezet lefelé.

2