2023.11.23 14:12 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: 1436x
0

Ez egy olyan film, aminek a nézésekor csak egy kérdőjel jelenik meg a fejünkben.

Mi volt ez? Borzasztó! Elolvastam pár kritikát. Tőlem írhatnak szépet és jót is, nem tudom, hogy az alapötlet kiknek a fejében született meg, de szörnyű. Gabriel Bier Gislason író/rendező rendezői debütálása számomra itt véget is ért. Nem is szeretnék senkit untatni a történet részleteivel, elég annyi, hogy egy fennhéjázó partner szülőjét mutatják be, és szerepet kap Dybbuk, egy gonosz szellem is, aki rátapad vagy belekapaszkodik valakibe, és miután elérte a célját, elhagyja.

Bár az író/rendező, Gabriel Bier Gislason a rendezői debütálása során érzelmi mélységet próbál belecsempészni a történetbe, szerintem nem sikerült. Lehet, hogy csak én nem értettem a mondanivalóját, de már megint nekem kellene megfejteni egy depressziós történetet, amit legszívesebben már tíz perc után abbahagytam volna. A kötődés a téma? Nem lehet azt mondani, hogy igazán félelmetes lenne, ami félelmetes, az az unalom. Egy jeleneten sem lepődtem meg, nemhogy megrémültem volna.

Ez egy olyan film, aminek a nézésekor csak egy kérdőjel jelenik meg a fejünkben.

Monoton, rideg, vontatott és kísérteties, taszított az egész. A sötét helyek, az ijesztő asszony, akinek semmi nincs az arcára írva, semmi, ez az, ami megrémített, meg a történet üressége. Egy ilyen film megnézése után azért szeretnék elbeszélgetni a forgatókönyvíróval. Mi járt a fejében, amikor papírra vetette ezt a „csodaművet”? Van valami üzenete számomra, vagy csak agyatlanul nézzem? Amikor a rendező ott áll a forgatáson, látta, hogy mi készül? Valaki megnézte, mielőtt a nagy nyilvánosság elé kerül a film? Lehet, hogy állva tapsolták meg? A főszereplők: Maja (Josephine Park), Leah (Ellie Kendrick), a szerelmes barátnők és Chana (Sofie Gråbøl), Leah anyja, akik úgy sétálnak, mint a zombik. Semmi érzelmet nem láttam az arcukon. Valójában a film rendkívül fárasztó. A főbb történeti fordulatok erőltetettek, ennek következtében az egész atmoszféra tönkremegy. Ami a történet lényegét illeti, rendkívül leegyszerűsített és hétköznapi, bár valóban van egy érdekes csavar a befejező epizódban. Örülök, hogy nem moziban láttam! Ha nem akarunk befordulni, akkor kerüljük el, persze ez az én véleményem.

59 Attachment  (2022)

horror | romantikus | vígjáték

Maja, egy dán színésznő beleszeret Leah-be, egy londoni akadémikusba. Leah váratlanul rohamot kap, így Maja visszatér vele Londonba. Ott találkozik Leah anyjával, Chanával, egy... több»

0