2024.04.13 22:28 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

10/10 – Az éjszaka veszélyes üzem

Most ment le a film, és csak nézek, nem emlékszem, hogy valaha láttam-e figyelemre méltó belga filmet, erre ez, hát ez nagyon meg volt csinálva, elképesztő teljesítmény.

Egy antwerpeni mélynövésű gyerek nem mindennapi karrierjét követhetjük, Frank Verstraetenét, aki kisvállalkozó családba született, és hamar ráérzett a 90-es évek offline világában még viszonylag szabadabban űzhető adócsaló vállalkozás ízére, amikor is óriási forgalmat bonyolított svarcban a saját építésű PC-ivel. Az események egymást követték, a bevételt tisztára kellett mosni, ahhoz jól jött a helyi Kovi, vagy hogy a fiatalabbaknak is mondjon valamit a dolog, az akkori helyi Pierre Woodman barátsága és üzleti együttműködése. Az események sodrása elvezetett oda, hogy a kis Frank végül Belgium akkori legmenőbb klubját építette fel, közben jelentkezett az összes komplikáció alvilággal, hatóságokkal meg a magánéletben. Nem akarom elspoilerezni, úgyhogy egyebet nem fűzök hozzá, csak még annyit, hogy az nyilvánvalóvá vált, hogy Verstraeten életmódja nem a nyugodt kispolgári élet záloga volt. Nagyon nem.

10/10 – Az éjszaka veszélyes üzem

A film remek tempóban, nagyszerű zenei nosztalgiahangulattal, lineáris történetmeséléssel teszi elénk a nem mindennapi sztorit. Le a kalappal Robin Pront előtt, szuper forgatókönyv és rendezés! Ebben aztán minden benne volt technikai és filmesztétikai szempontból, nem spóroltak az erőforrásokkal.

Gazdasági utóirat. Kis ország sikerfilmjéről lévén szó, kíváncsi lettem az anyagi vonatkozásokra. Belga viszonylatban magas költségvetésű a film, 7 millió eurót költöttek rá. Ez a mi idei Petőfi-filmünk büdzséjének mindössze jó egyharmada, csak ezt tényleg a filmre költötték, és ez már meg is térült az IMDb adatok alapján. Na ezt kellene tudni egyszer nekünk is utánuk csinálni.

69 Zillion  (2022)

dráma

1997-et írunk. Frank, a számítógépes zseni, akinek van érzéke az üzlethez, rajong az éjszakai életért és egészségtelen bizonyítási vágya van, csak egy dolgot akar: egy... több»

0