Nem én vagyok a film célközönsége, az már biztos.
Egy csapat fiatal és kevésbé fiatal felnőtt, akiknek nem ismerjük a családi és munkahelyi hátterét, azzal töltik az idejüket, hogy ők egy motoros klub, és motorozgatnak. Az átlag IQ-juk 70 körül lehet, konditermi gyúrósarc-szintű beszélgetéseket folytatnak (motorozunk, vazze?), néhanapján meg konfliktusba bonyolódnak másokkal. Van velük annyi nő, akiket egy kezemen meg tudok számolni, de ők sose szólalnak meg (legalábbis az első 80 percben, amikor ezt írom, mert már annyira unom a filmet, hogy valamivel elütöm az időt, és előrehoztam a véleményem összefoglalását). Szóval nem szólalnak meg, egymással se kapcsolódnak, csak ott vannak, ahová épp lerakták őket a képkivágásban. Pontosabban az egyikük kivételével nem szólalnak meg: az egyik főszereplő szintén talaj egyszerű barátnője (Kathy) végigpofázza a filmet ilyen tájszólásos suk-sük üzemmódban.
A történet az 1960-as években játszódik valahol Illinoisban, ahol a nyitóképen látjuk, hogy leverik Bennyt, az egyik főszereplőt, mint vak a poharat. Aztán látjuk, hogy van ez a nagyon egyszerű liba, akit Jodie Comer alakít, aki megismerkedik Bennyvel. Ezen a ponton még van neki egy még primitívebb barátja is, aki Benny láttán b*zmegolva elviharzik, az ő miniszerepe itt véget is ér. Aztán eljön a derült égből a pillanat még a film elején, amikor a mintegy két tucatnyi rém egyszerű motoros haver úgy dönt, hogy nekik motoros klub kell, és akkor már motoros klub tagjaként motoroznak. Mekkora gondolat, miért nem nekem jutott az eszembe.
A fő cselekményszálak közül eddig kettőt azonosítottam. Az egyik az, hogy van a Tom Hardy, aki a szerepében egy ilyen legfőnökebb figura a klubban, és pont azzal az ábrázattal, és pont úgy szigorú-komoly és kemény, mint minden eddigi filmjében. Szóval ennek a kiváló karakterszínésznek ezúttal se ismertük meg másik arcát, talán nincs is neki olyan. A másik szál az, hogy Kathy elkezd azon feszülni, hogy a megtekintett állapotban megismert barátja el kellene hogy térjen a megtekintett (értsd: sokféle zavarral küszködő egyszerű motoros arc, aki mindig megtalálja a bajt) állapotától. Azért ez nem így megy normális kapcsolatokban.
Amíg ezt leírtam, kicsit eszkalálódott a konfliktus a régiek meg új tagok között, de rohadtul nem érdekel. A célközönséget meg gondolom, annál inkább.
Hát, dióhéjban ennyi, akinek meghoztam a kedvét a nézéshez, annak jó szórakozást.

66 Motorosok (2024)
SkyShowtime (2025.01.18.)
A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»
Szereplők: Tom Hardy, Norman Reedus, Jodie Comer, Austin Butler, Michael Shannon