2023.11.04 00:25 Timon Olvasottság: <100x
0

MCU Top

Tartalmaz spoilereket!

Az első évad az MCU legjobb sorozatává tette a Lokit. Nemcsak vérfrissítésként szolgált, hanem a multiverzum-saga (legalábbis eddigi) legértékesebb ékköve lett. (Említésre méltó, hogy gyakorlatilag ez menti meg az MCU-t újabban, főleg a Secret Invasions után...) Nem volt hát túl kétséges a második évad. Az első évad vége elképesztő volt, ahogy az idők végezetén (talán a Titkos Háborúk után?) találkoztak He Who Remainsszel. Ami ott történt, az nagyon ütős volt. Méghozzá nem túlságosan szemet fárasztó CGI-csihi-puhik közepette, hanem feszült atmoszférában, ahol a szövegnek volt igazán nagyobb jelentősége, mint általában, ahogy megszokhattuk.

MCU Top

Ez a második évad közvetlenül utána indul, és tanúi lehetünk az idővariácók egy részének legalábbis. Jó volt újra látni Lokit Mobiust, Sylviet, Miss Minutest, meg még sokakat. OB karaktere szerintem zseniális, főleg a most jött 5. részben. Ez a time-slipping dolog nekem tetszik: hirtelen jön, döbbenetes, kicsit vicces olykor, és Loki még akár a hasznára is tudja fordítani.

Tetszett még, ahogy új Kang-variánst hoztak be, aki nem egy hódító gonosztevő, mint ahogy az Ant-Man 3-ban láttuk, hanem egy ahhoz képest még korai szakaszában lévő, kissé esetlen feltaláló, aki végül jófiú lett. Szomorúan ért véget a története.:(

Loki személyiségfejlődése egyre láthatóbb ebben, főleg az 5. részben, ahol a szétzilálódások közepette kell újra összehoznia a csapatot, akik elvesztették emlékeiket a TVA-ben töltött életükről.

(Egyetlen baj van ezzel: nem volt a McDonald’s-ban Loki-szósz, amikor indult a sorozat! X:(( Majd beérem almás pitével, ahogy Mobius :-) )

Ami a negyedik epizód végén volt, az keményen kihat akár az egész MCU-ra, minden verzumára. Te jó ég, mi lesz a fináléban jövő héten? Akármi lesz is, az egész MCU szempontjából piszkosul meghatározó lesz.

Ennélfogva mindenkinek látnia kell ezt a sorozatot, ez szinte elengedhetetlen a Marvel jövőjére nézve. Egyre biztosabb alapot ad ez az eljövendő filmeknek és sorozatoknak, melyeknek nem lehetetlen tartaniuk ezt a színvonalat. Főleg a Kang-dinasztia és a Titkos Háborúk fognak minden bizonnyal szorosan kapcsolódni ehhez. Hype szint: 3000-szeres.

10/10.

akció | fantasy | kaland

A sorozat második évadában Loki Mobiusszal, Hunter B-15-tel és az időt felügyelő szervezet többi tagjával együttműködve próbál eligazodni a multiverzumban, hogy megtalálja... több»

0