2023.08.17 08:51 Tonyka Olvasottság: 433x
3

Mindent beleadtak, amit csak lehet

Pár nappal ezelőtt botlottam az Arnoldos kávéfőzős promóanyagba. Már itt érezhető volt, hogy nagy tervei vannak Gal Gadottal Rachel Stone-ként a Netflixnek. Már most borítékolom a folytatást. Szóval érdeklődve álltam neki az új „nagy dobásnak”, John Hammond szavaival élve „nem spóroltam semmin”, és valóban, kitett magáért a vezető streaming szolgáltató.

Jó pár ismert színészt felvonultatnak. Elég csak megemlíteni Glenn Close-t, de nem ér véget vele a sor. A történet nem igazán tartalmaz meglepetéseket, szokásos ügynökös, kémhálózatos, dupla fedett és stb. klisékkel operál.

Mindent beleadtak, amit csak lehet

A negatív oldal motivációja sem sikerült túl egyedire. Javier Bardem elsütött már hasonlót a Skyfallban. Nagy hirtelen ő ugrott be, de biztos van még sok hasonló a témában. Ami picit újdonság, az a mesterséges intelligencia bevonása. Bár manapság egyre divatosabb foglalkozni vele. Igaz, nem mélyednek el a magyarázatokban, hogy mi is az, amit látunk. Elégedjünk meg azzal, hogy egy szuper algoritmus, amit a jók használnak, de a rosszak szeretnék megszerezni. Persze jót tesz a film látványvilágának a használata, egész sci-fibe illően büszkélkednek vele. Gal Gadot ismét a legyőzhetetlen amazon szerepében tetszeleg. Tudom, a férfitársak többsége oda van érte, de ez nem homályosítja el az ítéletemet. Középszintű színésznőnek tartom, és nem a felső középből. Mindannyian tudjuk, hogy ő egy modell, a maga majdnem 180 magasságával, amihez párosul 58 kg. Tehát nem kicsit vékony, ehhez párosították a mindenkit leverő akciósztárt. Tudom, a Wonder Woman, igen, csak hát ott szuper erő párosul hozzá. Ettől még nem vonok pontot, csak kitértem rá, hogyan látom én. Nem kiugró ez manapság, mert amazonból akad nem kevés, és mind hasonló paraméterekkel bír. Akcióban nincs hiány, ahogy jó ügynökös filmhez méltóan ugrálunk a földrészek közt össze-vissza. Az akciókat próbálták a kamerának és a közönségnek a leglátványosabbá tenni. Világító siklóernyő, viszonylag hosszú autós üldözés, robbanások, persze nagy részük CGI. A golyókkal sem spórolnak, szóval faltól falig akció, kevéske pihenőkkel. Majd elfelejtettem, a kis Eric Roberts utánzat mosolyt csalt az arcomra. Néha tényleg olyan érzésem volt, mintha összeollóztak volna más filmeket. Megpróbáltak valamiféle érzelmeket belevinni a „csapat” oldalról, de elég felületes, inkább csak ürügynek érezzük a vendettához. Megpróbálkoznak még valamiféle pótanyai szállal, de csak említés szinten, egyáltalán nem dolgozták ki. A rossz fiú felfedése nem volt rossz, hatásosan, meglepően tálalták. Azt éreztem egész idő alatt, hogy túl sok akar lenni, de mivel nem szippantott be, így izgulni sem tudtam. Nagyrészt kiszámítható az egész, néha picit untam, és megnéztem, mennyi van még hátra belőle. Látszik az akarás, és hogy nagyon beleadtak mindent, amit ma már kötelező, nekem mégsem működött úgy, ahogy kellett volna. Beállt a tucat filmek sorába, amire egy hét múlva emlékezni sem fogok.

akció | krimi | thriller

Izgalmas kémthriller, amiben a tétek magasak, az akció pedig nyers és gyors. A főszerepben Gal Gadot látható. több»

3