2025.06.24 22:46 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

4/10 tehetnek egy szívességet

Tyű, gyerekek, leolvadt az agyam. Az előző rész sem volt nagyon acélos, de sikerült alámenni, méghozzá nagyon ravaszul, mert az első kétharmada talán még jobb is volt, de a végére mindent sikerült elrontani. Engem a történetben felbukkanó homoszexuális meglepetés nem zavar, nem vagyok fóbiás, nem erre gondoltam, és különben sem volt hangsúlyos szál. Hanem arra, hogy egyszerűen rossz lett a vége, és gagyi.

Annyira azért nem, hogy ne lehessen megnézni, pont ilyen nyári estékre, mint a mai volt, amikor ezt írom, éppenséggel megfelel, ha nincsenek elvárásaid. A sziget végül is szépen van fotózva, a szereplőkkel sincs baj, megy a luxizás ezerrel, így a szem rágógumijának a szerepét betölti végül is. Láttam rengeteg rosszabb hollywoodi vígjátékot, ezt is túl lehet élni.

4/10 tehetnek egy szívességet

Blake Lively és Anna Kendrick már túl van a hamvasságán, és kettejük közül Kendrick még csak nem is idősödik előnyösen (de legalább újabban már néha be szokta csukni a száját). Ehhez képest jelen alkotásban zavaróan felülpozícionálják a nőiességét szegény kis párának. Ha már a színészeknél tartunk, a nagynénit alakító Allison Janney munkásságáról eddig lemaradtam, de végig az volt az élményem, hogy egy Lisa Kudrow imitátort látok, ami egyáltalán nem zavart, csak különösnek találtam.

A film nagyrészt Caprin játszódik, ahol tavaly jártam, meglehetősen felülértékelt sziget, Olaszországban főleg csak jobb helyek vannak. Ehhez képest sikerült szimpatikusra filmezni, de ha a képek kedvet csináltak volna hozzá, akkor ne dőljetek be, nem kell odautazni. Bárhová menjetek az olaszoknál, csak Caprit és Amalfit passzoljátok! Bocs az offért.

A végén egyértelművé tették, hogy lesz harmadik rész is, azt már talán Sharknado jelleggel csakazértis megnézem majd. A történetre nem pazarolnék betűleütéseket, egy hét múlva már nekem se lesz fogalmam, hogy mi volt az, az első részre se emlékszem, és ez a folytatás se hozta fel az emlékeimet. Visszaolvasva lehet, hogy nem hoztam meg a kedveteket a megnézéshez, ez esetben sűrű elnézéseteket kérem :) - bátrabbak azért nyugodtan megpróbálhatják, belehalni egy néző se fog.

krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Történetünk a folytatásban Követi Stephanie Smothers és Emily Nelson útját a gyönyörű olaszországi Capri szigetére, ahol Emily egy gazdag olasz üzletember extravagáns... több»

0