Tyű, gyerekek, leolvadt az agyam. Az előző rész sem volt nagyon acélos, de sikerült alámenni, méghozzá nagyon ravaszul, mert az első kétharmada talán még jobb is volt, de a végére mindent sikerült elrontani. Engem a történetben felbukkanó homoszexuális meglepetés nem zavar, nem vagyok fóbiás, nem erre gondoltam, és különben sem volt hangsúlyos szál. Hanem arra, hogy egyszerűen rossz lett a vége, és gagyi.
Annyira azért nem, hogy ne lehessen megnézni, pont ilyen nyári estékre, mint a mai volt, amikor ezt írom, éppenséggel megfelel, ha nincsenek elvárásaid. A sziget végül is szépen van fotózva, a szereplőkkel sincs baj, megy a luxizás ezerrel, így a szem rágógumijának a szerepét betölti végül is. Láttam rengeteg rosszabb hollywoodi vígjátékot, ezt is túl lehet élni.
Blake Lively és Anna Kendrick már túl van a hamvasságán, és kettejük közül Kendrick még csak nem is idősödik előnyösen (de legalább újabban már néha be szokta csukni a száját). Ehhez képest jelen alkotásban zavaróan felülpozícionálják a nőiességét szegény kis párának. Ha már a színészeknél tartunk, a nagynénit alakító Allison Janney munkásságáról eddig lemaradtam, de végig az volt az élményem, hogy egy Lisa Kudrow imitátort látok, ami egyáltalán nem zavart, csak különösnek találtam.
A film nagyrészt Caprin játszódik, ahol tavaly jártam, meglehetősen felülértékelt sziget, Olaszországban főleg csak jobb helyek vannak. Ehhez képest sikerült szimpatikusra filmezni, de ha a képek kedvet csináltak volna hozzá, akkor ne dőljetek be, nem kell odautazni. Bárhová menjetek az olaszoknál, csak Caprit és Amalfit passzoljátok! Bocs az offért.
A végén egyértelművé tették, hogy lesz harmadik rész is, azt már talán Sharknado jelleggel csakazértis megnézem majd. A történetre nem pazarolnék betűleütéseket, egy hét múlva már nekem se lesz fogalmam, hogy mi volt az, az első részre se emlékszem, és ez a folytatás se hozta fel az emlékeimet. Visszaolvasva lehet, hogy nem hoztam meg a kedveteket a megnézéshez, ez esetben sűrű elnézéseteket kérem :) - bátrabbak azért nyugodtan megpróbálhatják, belehalni egy néző se fog.

29 Még egy kis szívesség (2025)
krimi | misztikus | thriller | vígjáték
Történetünk a folytatásban Követi Stephanie Smothers és Emily Nelson útját a gyönyörű olaszországi Capri szigetére, ahol Emily egy gazdag olasz üzletember extravagáns... több»
Szereplők: Anna Kendrick, Blake Lively, Allison Janney, Elizabeth Perkins, Michele Morrone