Jól értettem, hogy ez a film a transznemű témát akarta volna kicsit feldolgozni? Egy tucathorrornál bátor döntés ilyesmibe vágni a fejszét, pláne egy olyannál, ami Pán Pétert veszi alapul. Ha nem érdekel a sztori, van itt vér, meg erőszak, meg sipákoló gyerek és rossz színészet. De mégis, a díszlet rendben volt, az effektek működtek, amikor nem valami After Effectsezni próbált, és a történet fenn tudta tartani a feszültséget minimálisan. Nyilván, nem hiszem, hogy emlékezni fogok rá egy hét múlva, de szerintem ezzel a mentalitással ültem be rá.
Na szóval, transznemű téma. Fejtsük meg! Főszereplőnk egy gonosz manó szerepébe bújik, hogy gyerekeket raboljon el, hogy elvigye őket Sohaországba. Ha jól értettem, ez a világ nem létezik, inkább csak egy ígéret a boldogságra, amit aztán nem kap meg senki. Lehet ez egy allegória magára a diszmorfiára? Pán Péter is nemtől mentes. Két kis srác is lányos személyiséget vesz fel. Női ruhákban jártak, vagy kulturálisan lányos dolgaik voltak. Az egyik el is indult az átváltozás útján, és kb. nővé vált, de ennek ára az volt, hogy nem juthatott el Sohaországba, mert oda csak fiúk mehettek. Hm, valami nem jó ezzel a metaforával. Lehet, akkor inkább Stockholm-szindrómáról szól ez? De akkor meg minek ez a sok transznemű szöveg?
Szerintem már ezzel többet gondolkoztam a történeten, mint a készítők. Hentelésből rendben volt, a főszereplők legalább nem voltak tragikusan rosszak, és általában az esztétika megvolt. Eggyel jobb a Micimackós és Popeye-os borzalmaknál, de ajánlani nem tudom senkinek.

fantasy | horror | kaland | misztikus | thriller
Wendy elindul, hogy megmentse bátyját, Michaelt a gonosz Pán Péter karmai közül. több»
Szereplők: Nicholas Woodeson, Nicola Wright, Peter DeSouza-Feighoney, Eddy MacKenzie, Kelly Rian Sanson