2026.08.02 20:09 Szabolcs_mester2026 Olvasottság: <100x
0

Pókember és képregény rajongók igazi Pókember filmje.

A Pókember Vadonatúj nap c. film, az a Marvel film volt, amit a 2021 es a Pókember Nincs Hazaút óta nem éltem át. Ha röviden fogalmazhatnám, akkor elképesztően látványos, izgalmas és érzelmes filmet láttunk, tele remek karakterekkel és remek történettel. A történet azzal kezdődik hogy Peter Parker egyedűl él, és most már fő állású Pókember. Szerintem ez volt az első olyan MCU Pókember film, ami tényleg egy nagyon nagy Pókember film. Ez már hasonlított a Tobey Maguire féle Pókember 2 filmhez, vagy talán A Csodálatos Pókember 2 höz. Elképesztően sokszor hűen tartották magukat a képregényhez. Tom Holland újra remekűl hozta Peter Parker aka Pókember karakterét. Egyedűl él, elzárkozottan, szomszédjéban van egy szőke csaj (Taryn Marie Butler), aki már nyílt volna az ismerkedésre, de Peter ő feléje sem mert nyílni, mivel annyira a múltban maradt és annyira belezárta magát abba az időszakába, hogy nem tudja magát túl tenni, és nem tudja elengedni azt a kort. Bár még ezzel a csajjal volt egy poénos jelenete a liftben. Az is nagyon tetszett hogy Peter min megy keresztűl, csak egyre rosszabbúl lesz, mahd egy reggel a tető alatt ébred pókhálóba gumózva. Nagyon tetszett hogy, próbál ember maradni, még a teste most kezdett csak igazán mutálódni. Megjelent az organikus háló is, és jó volt hogy megemlítette hogy Peter 2-nek is organikus volt a pókhálója (Tobey Maguire). Tökre jó volt a történetben Ned (Jacob Batalon) és MJ (Zendaya). Akik teljesen elfelejtették hogy ki Peter Parker. Bár az, mikor MJ elolvasta azt amit Peter írt, és megmondta neki őszintén, nem szeretlek téged, nem is ismeri. Peter, aki éveket várt, lelkileg is nagyon összetört a karakter. Mint felment a buliba, már akkor szinte tehetetlennek érezte magát mikor a bulin meglátta hogy MJ-nek azóta új pasija van Eman Esfandi személyében. Nagyon jó volt látni a mozivásznon Jon Bernthal Megtorlóját is. A Pókember és Megtorló közötti jelenetek voltak az egyik legnagyszerűbb jelenetek. A közöttük lévő dúó, hol segítek, hol hagyjál békén kapcsolat nagyszerű volt. A film végén lévő kórházas jelenet, amikor Bernthal karaktere be vitte Pókembert. Sose láttam Frank Castle karakterét az MCU ban ennyire aggódó karakternek. Daredevillel is összejött és nagyon jó párost alkottak, de Tom Hollanddal együtt óriási párost alkottak. A Marveltől egy olyat kérek már csak, hogy Pókember (Tom Holland), A Megtorló (Jon Bertnhal), és Daredevil (Charlie Cox). Ezt a triót nagyon megnézném egy közös akciózásban, hatalmasak lennének. A mellék gonosz karakterek is remekek voltak, bár igaz, olyanok mint Sírkő vagy Bumeráng, annyit is szerepeltek mint az előzetesekben. De tökre jó volt látni, hogy a Pókember Hazatérés egyik stáblista utáni jelenete értelmet nyert, mivel Mstt Gargan, mint Skórpió visszatért Michael Mando szerepében. Ő és a Pókember közötti akció jelenetek nagyszerűek voltak. Örűltem hogy Mark Ruffalo mint Bruce Banner visszatért a filmben, és érdekes volt az ő és Peter közötti beszélgetés is, ahogy a mutációkról beszéltek. De jó volt látni, hogy az igazi dühöngő Hulk is visszatért a filmben, már rég volt hogy a Hulk eme igazi változatát láthattuk. A kéz se volt rossz a filmben, bár itt a filmben ők a kárelhárításnak dolgoztak, de a börtönös Pókemberrel való küzdelmük az egyik leg elképesztőbb jelenetek voltak a filmben. Akit külön nagyon ki kell emelni, az nem más mint Sadie Sink. A film talán ha nem a legjobb karaktere ő volt a filmben, és nem azért mert ő Sadie Sink. A találgatások végére tényleg be bizonyúlt hogy ő Jean Grey. Egy remek eredet történetet kaptunk a filmben. Sokan mondják hogy nem egy Pókember filmbe kellett volna, hanem az X-men filmben. De nagyszerű volt, eleinte ő az ellenség a filmben, és a film végére eljutunk oda, hogy teljesen megértjük azt, hogy mit miért is tesz. Mivel a nővérét Sarah Grayt egykoron elfogdta a kárelhárítás. A filmben Jeant is sikerűlt elfogatniuk és ott jött rá Jean, a V-max mit is jelentett, ami a nővére utolsó üzenete volt. És hogy a kárelhárítás megölte Saraht, és Jeant is kis híján. Peter az aki életét kockáztatva is megmentette Jeant. Sadie Sink egyik legjobb alakítása volt. Alig várom hogy további Marvel projektekben is lássam, mivel egy gyönyörűszép fiatal és tehetséges színésznőről van szó. Összeségében a film, az volt, amit én akartam. Őszintén bevallom hogy nagyobb Star Wars rajongó vagyok mint Marvel vagy Pókember rajongó. És tudjuk hogy idén jött ki a Mandalóri és Grogu c. film, ami 7 után az első Star Wars film volt, mint Pókember, ami 5 éve nem volt már, mégis erről a filmről jöttem ki úgy, hogy még most is a hatása alatt vagyok mint a Mandó filmnél, pedig ezt egyszer néztem meg, azt meg már kétszer is láttam moziban. Köszönöm a Marvelnek ezt a filmet, mivel le szállították minden idők legjobb Marvel filmjét. Számomra jobb volt mint még a Pókember Nincs Hazaút. Az egy fanservice film volt, nem le szólni akartam, mivel az is egy top Marvel film volt, de inkább épűlt fanservicre, még most a Vadonatúj nap, egy igazi Pókember képregényeket olvasó rajongónak szólt.Destin Daniel Cretton hatalmas volt rendezőnek, örűlnék, ha ő maradna a Pókember filmek rendezője, de egyelőre úgy tűnik, hogy visszatér majd Shang Chi hoz. Egy második kalanddal.

A film 10/10-nél is nagyobb értékelés 10/15

Pókember és képregény rajongók igazi Pókember filmje.

Zseniális

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Peter Parker igyekszik az egyetemi tanulmányaira fókuszálni, és maga mögött hagyni Pókembert. Csakhogy minden megváltozik, amikor egy új fenyegetés veszélyezteti a barátait.... több»

0