2026.08.02 20:09 Szabolcs_mester2026 Olvasottság: <100x
0

Pókember- és képregényrajongók igazi Pókember-filmje

A Pókember: Vadonatúj nap című film az a Marvel-film volt, amit a 2021-es Pókember: Nincs Hazaút óta nem éltem át. Ha röviden fogalmazhatnék, akkor elképesztően látványos, izgalmas és érzelmes filmet láttunk, tele remek karakterekkel és remek történettel.

Hirdetés

A történet azzal kezdődik, hogy Peter Parker egyedül él, és most már főállású Pókember. Szerintem ez volt az első olyan MCU Pókember-film, ami tényleg egy nagyon nagy Pókember-film. Ez már hasonlított a Tobey Maguire-féle Pókember 2 filmhez, vagy talán A Csodálatos Pókember 2-höz. Elképesztően sokszor hűen tartották magukat a képregényhez.

Pókember- és képregényrajongók igazi Pókember-filmje

Tom Holland újra remekül hozta Peter Parker, aka Pókember karakterét. Egyedül él, elzárkózottan, szomszédjában van egy szőke csaj (Taryn Marie Butler), aki már nyitott volna az ismerkedésre, de Peter őfeléje sem mert nyílni, mivel annyira a múltban maradt, és annyira belezárta magát abba az időszakába, hogy nem tudja magát túltenni, és nem tudja elengedni azt a kort. Bár még ezzel a csajjal volt egy poénos jelenete a liftben. Az is nagyon tetszett, hogy Peter min megy keresztül, csak egyre rosszabbul lesz, majd egy reggel a tető alatt ébred pókhálóba gubózva.

Nagyon tetszett, hogy próbál ember maradni, míg a teste most kezdett csak igazán mutálódni. Megjelent az organikus háló is, és jó volt, hogy megemlítette, hogy Peter 2-nek is organikus volt a pókhálója (Tobey Maguire). Tök jó volt a történetben Ned (Jacob Batalon) és MJ (Zendaya). Akik teljesen elfelejtették, hogy ki Peter Parker. Bár az, mikor MJ elolvasta azt, amit Peter írt, és megmondta neki őszintén, hogy nem szeretlek téged, nem is ismerlek. Peter, aki éveket várt, lelkileg is nagyon összetört. Amint felment a buliba, már akkor szinte tehetetlennek érezte magát, mikor a bulin meglátta, hogy MJ-nek azóta új pasija van Eman Esfandi személyében.

Nagyon jó volt látni a mozivásznon Jon Bernthal Megtorlóját is. A Pókember és Megtorló közötti jelenetek voltak a legnagyszerűbb jelenetek. A közöttük lévő duó - hol segítek, hol hagyjál békén - kapcsolat nagyszerű volt. A film végén lévő kórházas jelenet, amikor Bernthal karaktere bevitte Pókembert. Sose láttam Frank Castle karakterét az MCU-ban ennyire aggódó karakternek. Daredevillel is összejött, és nagyon jó párost alkottak, de Tom Hollanddal együtt óriási párost alkottak.

A Marveltől egy olyat kérek már csak, hogy Pókember (Tom Holland), A Megtorló (Jon Bernthal), és Daredevil (Charlie Cox). Ezt a triót nagyon megnézném egy közös akciózásban, hatalmasak lennének. A mellékszereplő gonosz karakterek is remekek voltak, bár igaz, olyanok mint Sírkő vagy Bumeráng, annyit is szerepeltek, mint az előzetesekben. De tök jó volt látni, hogy a Pókember: Hazatérés egyik stáblista utáni jelenete értelmet nyert, mivel Matt Gargan mint Skorpió visszatért Michael Mando szerepében. Ő és a Pókember közötti akciójelenetek nagyszerűek voltak.

Örültem, hogy Mark Ruffalo mint Bruce Banner visszatért a filmben, és érdekes volt az ő és Peter közötti beszélgetés is, ahogy a mutációkról beszéltek. De jó volt látni, hogy az igazi dühöngő Hulk is visszatért a filmben, már rég volt, hogy Hulk eme igazi változatát láthattuk.

A kéz se volt rossz a filmben, bár itt a filmben ők a kárelhárításnak dolgoztak, de a börtönös Pókemberrel való küzdelmük az egyik legelképesztőbb jelenet volt a filmben.

Akit külön nagyon ki kell emelni, az nem más, mint Sadie Sink. A film talán legjobb karaktere ő volt a filmben, és nem azért, mert ő Sadie Sink. A találgatások végére tényleg bebizonyosodott, hogy ő Jean Grey.

Egy remek eredettörténetet kaptunk a filmben. Sokan mondják, hogy nem egy Pókember-filmbe kellett volna, hanem az X-Men filmbe. De nagyszerű volt, eleinte ő az ellenség a filmben, és a film végére eljutunk oda, hogy teljesen megértjük azt, hogy mit miért is tesz. Mivel a nővérét, Sarah Grayt egykoron elfogta a kárelhárítás. A filmben Jeant is sikerült elfogatniuk, és ott jött rá, a V-max mit is jelentett, ami a nővére utolsó üzenete volt. És hogy a kárelhárítás megölte Sarah-t, és Jeant is kis híján. Peter az, aki életét kockáztatva is megmentette Jeant. Sadie Sink egyik legjobb alakítása volt. Alig várom, hogy további Marvel-projektekben is lássam, mivel egy gyönyörű szép, fiatal és tehetséges színésznőről van szó.

Összességében a film az volt, amit én akartam. Őszintén bevallom, hogy nagyobb Star Wars-rajongó vagyok, mint Marvel- vagy Pókember-rajongó. És tudjuk, hogy idén jött ki a Mandalóri és Grogu című film, ami 7 év után az első Star Wars-film volt. Pókember 5 éve nem volt már, mégis erről a filmről jöttem ki úgy, hogy még most is a hatása alatt vagyok, jobban, mint a Mandó filmnél, pedig ezt egyszer néztem meg, azt meg már kétszer is láttam moziban. Köszönöm a Marvelnek ezt a filmet, mivel leszállították minden idők legjobb Marvel-filmjét. Számomra jobb volt, mint a Pókember: Nincs hazaút. Az egy fan service film volt, nem akarom leszólni, mivel az is egy top Marvel-film volt, de inkább épült fan service-re, még most a Vadonatúj nap egy igazi Pókember-képregényeket olvasó rajongónak szólt.

Destin Daniel Cretton hatalmas volt rendezőnek, örülnék, ha ő maradna a Pókember-filmek rendezője, de egyelőre úgy tűnik, hogy visszatér majd Shang-Chi-hoz. Egy második kalanddal.

A film 10/10-nél is nagyobb értékelés: 10/15

Zseniális

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Peter Parker igyekszik az egyetemi tanulmányaira fókuszálni, és maga mögött hagyni Pókembert. Csakhogy minden megváltozik, amikor egy új fenyegetés veszélyezteti a barátait.... több»

0