2023.09.21 19:34 zsena Olvasottság: 307x
3

Az az álmom, hogy szeressenek

A dél-koreaiak az elmúlt pár évben tartogattak meglepetéseket sorozatok és filmek tekintetében. Nem hiába támogatja a Netflix ezeket az alkotásokat, mind látványban, mind színészi játékokban, mind cselekményben hozzák azt, ami miatt kedveljük a koreai produkciókat. Van bennük fantázia.

A maszkos lány egy átlagos irodai dolgozó, aki egész életében küzdött a társadalmi megvetés ellen. Ez a bullying nemcsak az iskolájára volt jellemző, hanem a közvetlen környezetére is, így a saját anyja se maradhatott ki abból, hogy verbálisan bántalmazta a lányát. Soha nem dicsérte meg semmi miatt, és bár Kim tudta, hogy nem szép lány, az anyja ebben mindig csak jobban erősítette, hogy mondjon le az álmáról. Nem hírnévre, nem gazdagságra és még csak nem is szépségre vágyott ez a szegény lány, hanem az emberek szeretetére. Ez volt a nagy álma gyerekkorától fogva, hogy az emberek ne a külső alapján szeressenek. Mekkora arcon csapás avagy tanmese a világnak ez, hiszen ma már szinte minden a külcsín körül forog.

Az az álmom, hogy szeressenek

Adott egy kislány, aki mindig is arra vágyott hogy táncolhasson, mert azt tette boldoggá, és a társadalom már egész fiatalon beintett neki, a tanárai nem védték meg, amikor nyilvánosan lerondázták, az anyja nem segített neki, hogy ne érezze magát egy jellemtelen embernek.

Ebből a megnyomorított gyerekből felnőtté válva egy szürke kisegér lett, aki utálja magát a tükörben, akinek nulla az önbizalma, és még csak egy percre se érezte magát boldognak soha. Ez a sorozat görbe tükör a társadalmi normák felé.

Lee Han-Byeol karaktere, Kim éjjelenként maszkot ölt magára, és vad táncba kezd egy twitch-hez hasonló élő interaktív streamingszolgáltató egyik csatornáján. Itt folyamat megerősítéseket kap azoktól a férfiaktól, akik nézik őt, chat formájában dicsérik, hogy milyen csodálatosan táncol, milyen szép alakja van, milyen cuki a hangja. Ezzel az éjszakai kihágásával Kim gyógyítani akarja a lelkét, ami a rengeteg bántást kapta, és amit kap minden nap a munkahelyén is. Kim szerelmi csalódása, szíve betegsége miatt hoz rossz döntéseket, amiért tízszeres árat kell majd visszafizetnie.

Egyik munkatársa felismeri a kamerán keresztül, és mivel beteges szerelem fűzi hozzá, megpróbálja megvédeni, majd megerőszakolni a lányt. Félig-meddig sikerül együttérezni a férfival is, tesz róla a rendező, de a lányt még mindig jobban sajnáljuk.

Majd Kim feladja önmagát! Az utolsó szikra is kihal belőle az emberiségbe vetett hite iránt. Lesújt azokra, akik bántották őt, és mindezt egy olyan arccal teszi, ami által nem kell többet maszkot viselnie, mert az arca lesz maga az álarc, mellyel eltakarja maga elől a világot, legalábbis egy ideig, mivel az erőszaktevő anyja vadászni kezd rá és Kim családjára és barátnőjére, aki szintén sanyarú életet élt meg. Kim ekkorra már egy ösztönlény, aki mindenáron meg akarja védeni a családját, és ezért bármeddig képes elmenni. Kicsit groteszk is az egész, hogy egy olyan lány, akivel soha nem foglalkozott a családja, ilyen akaraterős legyen a szív dolgai körül. Borzalmasan zseniális és beteg filmsorozat, ami mély érzelmeket fog kiváltani belőlünk akkor, ha nem csak a hálivúdi filmeket vagyunk képesek megemészteni, és az izgalmas jelenetek miatt odatapasztja a szemünket a képernyőre.

A hét epizód olyan új elemeket, elbeszéléseket, cselekményeket mutat felénk, amely által minden epizód új narratívának hat. Ahogy a történet kezd kibontakozni, folyamatosan meg fogunk lepődni a kiszámíthatatlan fordulatain.

dráma | thriller | vígjáték

Egy irodai dolgozó, aki bizonytalan a külseje miatt, éjszakánként álarcos internetes személyiséggé válik, mígnem szerencsétlen események láncolata borítja fel az életét. több»

3