2024.08.20 21:55 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 116x
3

Fede Alvarez, aki kimásolta a franchise összes ikonikus képsorát!

Rászántam magam, bár fenntartásokkal kezeltem a franchise kilencedik epizódját! (Ki tudja, még mennyi jön?)

Egy kis „előtörténettel” indul a sztori...

Fede Alvarez, aki kimásolta a franchise összes ikonikus képsorát!

Egy mocskos, koszos, lepukkant „munkahely”...

Egy börtön-munkabolygó, a Romulus...

A lány, mintha a fiatal Ripley hadnagy lenne, módosításokkal persze...

Rain (Cailee Spaeny) egy „börtönmunkás” bolygón él és dolgozik, ráadásul a legjobb barátja egy android, Andy (David Jonsson)...

Na itt az első copy (ugye Ash-re mindenki emlékszik?).

Aztán Raint a haverjai ráveszik, hogy húzzák el a csíkot a bolygóról, és menjenek egy élhetőbb, tisztább bolygóra. Az Yvaga III pedig pont ilyen, de lám, a szintetikus az egyik fickónak, bizonyos Bjornnek (Spike Fearn) nem szimpi, sőt, legszívesebben kinyírná... (Ugye-ugye, A bolygó neve: Halál, Hudson közlegény vs. Bishop szintetikus.)

Aztán kiderül, amivel meglógnának, egy hatalmas űrállomás, ami gyakorlatilag lakatlan.

De mikor felmennek, savmarta lukak, hullák, kettészakított szintetikusok és mindenhol a halál jele...

Tyler (Archie Renaux), Kay (Isabela Merced) és Navarro (Aileen Wu) pedig elkezdik keresni a kiutat, hogyan tűnhetnének el minél hamarabb.

De nem is szeretném a sztorit leírni, mondanám még a negatívumokat...

A fegyver ismertetése (Hicks-Ripley, A bolygó neve...)

Az emberszörny... (Aliens 3 - Ripley)

Az emberszörny kinyírása, ugye ismerős?

Ezen kívül rettenetes rossz színészek, káoszos helyszín, érthetetlen script...

A belepetézés pedig az első részben két napig, itt két-három percig tartott, ejnye, Fede, elaludtad az első két részt?

Ami pozitívum!

Az Alienek támadása, főleg az arctámadóké. A fény-árnyék játékok, a vöröses, villódzó fények folyamatos használata, élvezetesebbnek, vadabbnak tűnt a helyszín...

A laboros pár perc nyerő lett, de valahogy itt érdekes volt, hogy hamarabb leszedték az arctámadókat, mint gondoltam.

Bár az Alienek szájában azt a „Pez cukorka” tartót sohasem értettem!

A zene nekem nagyon bejött, Benjamin Wallfisch szépen operál a különböző dallamokkal!

A felvételek végül is nem lettek rosszak, Galo Olivares sem végzett rossz munkát...

Mondjuk a 42. percig egy qrva Alient sem látunk, ez több mint bosszantó!

Sok dutch angle, rough cut, fade up/down, ami nem mutatott rosszul...

Jó a CGI a „külső” felvételeknél. Több pozitívum, mint negatívum, és mégis...

Az első két rész sikere nem forgott veszélyben egy pillanatra sem.

Az igaz, hogy a Prometheus és az Alien: Covenantnál jóval kompaktabb stabilabb és izgalmasabb mozi, össze sem lehet velük hasonlítani.

Rodo Sayagues forgatókönyve és Fede Alvarez ollózása erős közepesre sikerült, de remélem, lesz ez még jobb is, mert biztosan tudom, nem hagyják a franchise-t „elsorvadni!”

A manuális, régi cuccok nekem nagyon bejöttek, főleg az „őskövület” űrhajós ruha!

Hát nagyjából ennyi, meg a következő résznél kellene egy komoly rendező is!

Az IMDb-n 41 ezer vélemény után 7,8/10-es, a TMDB-n 359 szavazatot követően 73%!

Nálam ez négy csillag és 75%!

Egy izmos, közepesnél egy Alien-köpettel erősebb alkotás, aminek a mélypontja az ifjú „Alien-baby” volt!

Több mint röhejesre sikerült...

Rántott hús, rizs, tzatziki saláta és egy hideg citromos sör...

Hátha nem eszi el előlem egy kuglifejű szörny!

horror | sci-fi | thriller

Egy elhagyott űrállomás elfeledett mélységeibe merészkedve egy csapat fiatal űrgyarmatosító találkozik az univerzum legborzalmasabb életformájával. A producer Ridley Scott, aki... több»

3