2024.10.26 23:42 Ahoj poplacsek Olvasottság: 300x
1

8/10 – Keaton remekel

Először is, ez nem vígjáték, kár az idióta címfordításért, ettől rengetegen fogják téves elvárásokkal elkezdeni megnézni.

Hirdetés

Egy idősödő férjet és apát látunk Michael Keaton első osztályú alakításában, aki a munkájának él, a második feleségét épp most veszti el, és mivel az asszony váratlanul elvonókúrára távozik, kénytelen elkezdeni a két kisebb és a korábbi házasságából származó nagy gyerekének (Mila Kunis) az apjaként funkcionálni. Ez számára idegen terep, de belejön. Korábban annyira nem volt képben, hogy a felesége gyógyszerfüggősége se tűnt fel neki, az egész új helyzet teljesen felkészületlenül éri. Jó szándékú, jóravaló ember volt ő, csak valahol elkavarta a prioritásokat, és most már úgy fest, késő.

8/10 – Keaton remekel

Aztán látjuk, hogy ez a fazon fejlődik, helyreállnak a dolgok a fejében, és olyan emberré válik, aki megérdemelné, hogy rendbe jöjjön az élete. Ehelyett mindenben elbukik, egyik reménye száll el a másik után, mind a magánéletében, mind a szakmai életét illetően. És ezt mind kihordja valahogy, és áll továbbra is szilárdan a lábán. Kb. bárki más a zárt osztályon kötne ki a helyében, vagy felkötné magát. Ezt a magam részéről nagyon nyomasztónak találtam, nem ehhez vagyunk szokva, ezt rendszerint nem így intézik Hollywoodban. Még emésztgetem ezt a kimenetelt, nem egészen értem, hogy mit akart üzenni a rendező.

Ettől függetlenül meglehetősen jóra értékelem a filmet, elsősorban Keaton rendkívüli alakítása miatt. Mila Kunis is jól nyomta nagyon. Andie MacDowell is feltűnik, de csak percekre mint Goodrich exfelesége, nem is értettem, azt a nyúlfarknyi szerepet nagyjából bárki el tudta volna játszani.

dráma | vígjáték

Andy Goodrich (Michael Keaton) élete teljesen felfordul, amikor felesége váratlanul elvonóra megy, és ráhagyja a két kisgyermek gondozását. Ugyanakkor az első házasságából... több»

1