Ez aztán rendesen hatásos volt. Sok horrorelem kavarodik a filmben. Párat ismerhettünk már hasonló filmekből, de voltak új ijesztések és szekvenciák is, és a feszültség elég magasra emelkedik a film végére. Bár az első fele kimondottan lassú, és nem is annyira horrorhatású, a film szépen építkezik, karakterei érdekesek, én lepődtem meg a legjobban, amikor a semmiből egyszer csak átment egy elég hátborzongató sztoriba, amely nem működött volna, ha nincs a hosszas bevezető.
Egy fülöp-szigeteki szobalány, Joy állást kap egy gazdag arisztokrata nőtől, akinek az öntudatlan nagybátyját kell felügyelnie, és a házat rendben tartania. Joy a lányával, Grace-szel beköltözik a házba, ám titokban kell tartania, hogy ketten vannak, különben kirúgják. A dolgok akkor kezdenek komplikálódni, amikor az öntudatlan nagybácsi egyszer csak felébred, és elkezd Joy és Grace közé férkőzni.
A dolgok egyre furábbak és hátborzongatóbbak lesznek, a történet még főszereplőt is cserél többször, de az egész meglepően jól működött. Nem kapunk választ minden horrorelemre, de pont annyi információt szór el a narratíva, hogy nagyjából össze tudjuk rakni a gonosz leselkedését. A földöntúli elemek ügyesen keverednek egy bevándorlós üzenetkörrel, és a két dráma közös lezárást talál a film konklúziójában.
A film dilemmája, hogy az első fele szinte semmilyen ijesztést sem tartalmaz, és kicsit félrevezető, hogy milyen történetet mutat. Ez a filmnézés közben kicsit zavart, mert az elnyújtott bevezető nem a legizgalmasabb sztori volt, és vicceskedő szekvenciái miatt az a hatás, mintha nem is horrort néztem volna. De örülök, hogy a végét ennyire eltalálták.

84 Raging Grace (2023)
Egy papírok nélkül élő filippínó bevándorló munkát kap egy halálos beteg öregember gondozójaként, és ezzel jobb életet biztosít neki és lányának. Ám egy sötét... több»
Szereplők: David Hayman, Max Eigenmann, Leanne Best, Jaeden Paige Boadilla, Stephanie Connell