2025.05.02 15:21 kabel Olvasottság: <100x
0

Bevándorló horror

Ez aztán rendesen hatásos volt. Sok horrorelem kavarodik a filmben. Párat ismerhettünk már hasonló filmekből, de voltak új ijesztések és szekvenciák is, és a feszültség elég magasra emelkedik a film végére. Bár az első fele kimondottan lassú, és nem is annyira horrorhatású, a film szépen építkezik, karakterei érdekesek, én lepődtem meg a legjobban, amikor a semmiből egyszer csak átment egy elég hátborzongató sztoriba, amely nem működött volna, ha nincs a hosszas bevezető.

Egy fülöp-szigeteki szobalány, Joy állást kap egy gazdag arisztokrata nőtől, akinek az öntudatlan nagybátyját kell felügyelnie, és a házat rendben tartania. Joy a lányával, Grace-szel beköltözik a házba, ám titokban kell tartania, hogy ketten vannak, különben kirúgják. A dolgok akkor kezdenek komplikálódni, amikor az öntudatlan nagybácsi egyszer csak felébred, és elkezd Joy és Grace közé férkőzni.

A dolgok egyre furábbak és hátborzongatóbbak lesznek, a történet még főszereplőt is cserél többször, de az egész meglepően jól működött. Nem kapunk választ minden horrorelemre, de pont annyi információt szór el a narratíva, hogy nagyjából össze tudjuk rakni a gonosz leselkedését. A földöntúli elemek ügyesen keverednek egy bevándorlós üzenetkörrel, és a két dráma közös lezárást talál a film konklúziójában.

A film dilemmája, hogy az első fele szinte semmilyen ijesztést sem tartalmaz, és kicsit félrevezető, hogy milyen történetet mutat. Ez a filmnézés közben kicsit zavart, mert az elnyújtott bevezető nem a legizgalmasabb sztori volt, és vicceskedő szekvenciái miatt az a hatás, mintha nem is horrort néztem volna. De örülök, hogy a végét ennyire eltalálták.

horror

Egy papírok nélkül élő filippínó bevándorló munkát kap egy halálos beteg öregember gondozójaként, és ezzel jobb életet biztosít neki és lányának. Ám egy sötét... több»

0