2026.05.10 14:49 hemish Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Elképesztően ostoba sorozat

Nem értem a hype-ot. Végigszenvedtem az első évadot, talán az volt az eddigi összes közül a leginkább nézhető. Aztán nagy nehezen sikerült végignéznem a második évadot, és végül, fél év alatt a harmadik évadot.

Rufus Sewell karakterével és játékával maradéktalanul meg vagyok elégedve. Pontosan, erőlködés nélkül hozza a figurát (bármelyiket, beleértve a nagykövet idegesítő, önjáró férje, a feleségéből alelnököt csinálni akaró mitugrász, majd az alelnök figurát is fantasztikusan találja el). Ha ő van a jelenetben, nem unatkozom, minden arcjátéka fantasztikus. Szerintem rászóltak, hogy kevesebb szarkazmust jelenítsen meg, pedig elképesztően jól áll neki. Ami viszont nagyon nem, az a féltékeny férj karaktere. Na, ez valahogy nem megy neki és nem hiteles. Még a fél-impotens, megszállottan szerelmes férj karaktere is hihető volt, de a féltékenység, na, az már nem annyira. Kezd idegesítő lenni.

Elképesztően ostoba sorozat

A többi karaktertől már nem vagyok elájulva. Idegesítő a brit miniszterelnök a hülye nevével, a külügyminisztert komolyan venni sajnos nem tudom. Ki volt az a barom író, aki ezt a nyökögve vonzódást az amerikai nagykövet asszony iránt beleírta a sztoriba?! A színész szerintem semmilyen iránymutatást nem kapott arról, hogyan viselkedik egy igazi külügyminiszter. Egyszerűen mindig azt várom, amikor meglátom, hogy előkap egy mikrofont és nekiáll valami poszt-RNB zenét tolni. Legalább a vonzódást a nagykövet iránt kivették a 3. évadra, nagyon cringe volt.

De aki igazán idegesít, az Kate Wyler, a nagykövet asszony. Folyamatosan az jár a fejemben, hogy miért, miért, miért?! Miért is lett nagykövet? Mert alelnököt akartak csinálni belőle. De miért?! Tudta, milyen ember Hal Wyler, hozzáment. Miért, ha ez ennyire zavarja?! El akar válni, erre folyamat dugnak. Miért?! A férje átveri a nejét folyamatosan, el van nézve, ránéz a lépcső tetejéről és d*gnak ruhában, ahogy vannak. Miért?! Majd a következő jelenetben a 160 centijével nekiugrik a férjének és egy husánggal szét akarja verni, mikor a pali 3x nagyobb nála. Miért? Bemászna a brit külügyminiszter ágyába, annak ellenére, hogy tudja, ez a pozíciója elvesztésével járna, ha kitudódna. Mellesleg a 2 színész között nulla, azaz NULLA kémia volt, vagy inkább mínuszos. Nem akart alelnök lenni, majd próbált küzdeni, hogy alelnök lehessen. MIÉRT?!

Sokáig néztem, mert egyszerűen egy nagy kérdőjel nekem Kate Wyler. Olyan, mintha legalább 6 különböző szövegíró írná a sz@r szövegeit és egyiket se érdekli, hogy a karakter teljesen ellentmondásos, olyan, mintha nem tudná, mit miért csinál. Alig van objektív rálátása saját magára, így nem viselkedik egy nagykövet. Főleg nem az USA londoni nagykövete.

A többi karaktert sem értem, kivéve Grace Pennt, az alelnök/elnököt. Őt eltalálták és a férjét is (First Husband).

Sajnos a mellékkarakterek túl sok időt kapnak, a jelenetek pedig szinte semennyire nem kapcsolódónak össze, csak fokozzák az értetlenséget. Azzal telik a legtöbb idő, hogy próbálok választ találni a miértekre, de ez már baromi fárasztó.

A 4. évadot szerintem már nem fogom megnézni.

75 A diplomata  (2023)

dráma | politikai | thriller

Egy nemzetközi válság kellős közepén Kate Wyler, a karrierdiplomata olyan magas rangú munkakörbe kerül, amelyre nem alkalmas, és amely súlyos következményekkel jár... több»

0