2021.02.23 23:28 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 247x
2

Schwarzi tovatűnt, Farrell is nagyot álmodott

Az 1990-es Total Recall Schwarzeneggerrel a főszerepben, na és megtámogatva egy Sharon Stone-nal és egy Michael Ironside-dal elég izmos kis film volt, valljuk be, így nagyon kíváncsian ültem le az otthoni, jól megszokott környezetemben, hogy megnézzem, mire jutott Len Wiseman a sci-fi thrillerrel.

A szerintem kissé alulértékelt film nekem nagyon bejött. Mind a sztori, mind a digitálisan összegyúrt, de mégis zseniális képi világ, a kamerakezelések és a színészi munkák is. Őszintén szólva szerintem mindenki beleadott apait-anyait, úgy istenigazán. Harry Gregson-Williams szuper kis zenét komponált, majd tett a film alá, ami tökéletesen belesimul a történetbe, és fantasztikusan kiegészíti a mozit.

Schwarzi tovatűnt, Farrell is nagyot álmodott

Ne is hasonlítsuk az 1990-es elődhöz, ez inkább egy reboot, mint remake, hiszen más alapokra helyezi a sztorit, és kissé teker egyet a történeten! Természetesen a látványvilág is bőségesebb, teltebb a CGI-nek köszönhetően, de itt pompásan eltalálták a hátteret.

Nézzük a színészgárdát! Természetesen Colin Farrell (Douglas Quaid/Hauser) az, aki felfelé rántja az egész produktumot. Óriási mimikák és harci jelenetek, mindkettőben derekasan helytáll. A két bombanő is zseniálisan hozza a karaktereket, Kate Beckinsale (Lori Quaid) és Jessica Biel (Melina) szinte egymást múlják felül.

Óriási dolog, hogy szinte az első perctől az utolsóig egy fordulatszámon pörög a film, ami igen magas. Nincsen egy unalmas perc sem, nem ül le a film, az események egymás után tematikusan és precízen jönnek. Mikor Douglas elmegy részegen vagy spiccesen a Rekallhoz, hogy emlékeket vésessen be, és az első harci jelenet, ami után szinte levegőt sem kaptam. Ez igen, ez már rossz nem lehet, gondoltam. Ja, és nem is lett.

Bokeem Woodbine(Harry), a hamis barát és Bill Nighy (Matthias) karaktere is nagyon el lett találva. Bryan Cranston (Cohaagen) mint főgonosz is telitalálat. Egyszóval hasonlít és egyezik is a klasszikus 90-es filmmel, és nem is. Ugyanaz a sztori, de mégsem. Csiszoltak, finomítottak rajta, és lám-lám, a kezeléstől tényleg jobb lett. Egy vérbő, akciódús sci-fi akcióthriller, ami óriási fordulatszámon belesüppeszti a nézőt a fotelba. Nálam nyerő, de azért Schwarzit sem felejtem el, hiszen az ő szerepe óriási a sztoriban.

Igaz, öt csillag, de ez olyan gyengébb öt csillag, hiszen azért vannak nálam a polcon feljebb is filmek, de emelem kalapom Kurt Wimmer és Mark Bomback előtt(is), hatalmas forgatókönyvet kreáltak ők ketten. Egy igazán izmos alkotás, tessék fogyasztani!

akció | kaland | sci-fi | thriller

Nincsenek többé be nem teljesül álmok, a jövőben az emberek egy egyszerű eljárás segítségével bármilyen emlékekre szert tehetnek. Douglas Quaid, az egyszerű gyári munkás nem... több»

2